Η Ρωσία προειδοποιεί: Αυξάνονται οι δυνατότητες συγκρούσεις με το ΝΑΤΟ στην Αρκτική

Η Ρωσία προειδοποιεί: Αυξάνονται οι δυνατότητες συγκρούσεις με το ΝΑΤΟ στην Αρκτική

Ο κατάλογος των μη αρκτικών χωρών που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην περιοχή περιλαμβάνει τη Βραζιλία, την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ινδία και ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη

russia
Θα πρέπει να αναμένουμε μια περαιτέρω αύξηση της κλίμακας της στρατιωτικής παρουσίας των συνδυασμένων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Αρκτικής στο εγγύς μέλλον και, κατά συνέπεια, της αύξησης των δυνατοτήτων σύγκρουσης εκεί", δήλωσε ο Διοικητής του ρωσικού Βόρειο Στόυλου, Ναύαρχος Εβμένοφ .

Σημείωσε ότι ο κατάλογος των μη αρκτικών χωρών που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην περιοχή περιλαμβάνει τη Βραζιλία, την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ινδία και ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη.

Σύμφωνα με το Ναύαρχο Εβμένοφ, η Αρκτική μετατρέπεται σε "ένα από τα κέντρα παραγωγής υδρογονανθράκων στον κόσμο και ένα ισχυρό κόμβο για τις διεθνείς μεταφορές", προσελκύοντας διάφορους διεθνείς παράγοντες που θα μπορούσαν να απειλήσουν τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας.

Αυτές οι δυνάμεις προφανώς νοούνται ως τα κράτη - μέλη του NATO και των συμμάχων τους, οι οποίοι προσπαθούν να επεκτέινουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης