Βόρεια Κορέα: Δορυφόρος εντόπισε δραστηριότητα σε άγνωστες πυρηνικές εγκαταστάσεις

north_korea

Προβληματισμός από τα νέα ευρήματα - «Δεν θα μας προκαλούσε εντύπωση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου

Ορατός κίνδυνος ακύρωσης της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Βόρειας Κορέας για τα πυρηνικά της Πιονγκγιάνγκ, προκλήθηκε μετά τον εντοπισμό έντονης δραστηριότητας σε μη καταγεγραμμένες πυρηνικές εγκαταστάσεις του καθεστώτος Κιμ Γιονγκ Ουν.

Δορυφόρος τράβηξε φωτογραφίες από περιοχή, η οποία δεν είχε ενταχθεί στη λίστα των πυρηνικών εγκαταστάσεων που είχε δώσει η Πιονγκγιάνγκ ως υποψήφιες για καταστροφή.

Όπως αποδεικνύει το οπτικό υλικό από τη βάση πυραύλων Yeongjeo, αλλά και σε παρακείμενες περιοχές, η Βόρεια Κορέα φέρεται να επιμένει στο πυρηνικό της πρόγραμμα, παρά τις σποραδικές επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και σε επίπεδο κορυφής, μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν.

korea1


Οι νέες, μη καταγεγραμμένες εγκαταστάσεις, εντοπίστηκαν από δορυφόρο των ΗΠΑ και αναλύθηκαν από ειδικά κλιμάκια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στα εργαστήρια του Middlebury Institute of International Studies στο Monterey.

Τα σιλό που διακρίνονται από τον δορυφόρο, είναι σε απόσταση μόλις επτά μιλίων από τις προηγούμενες εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές, οι εγκαταστάσεις αυτές ήταν υπό κατασκευή το 2017. Έναν χρόνο μετά, φαίνεται πως με κάποιο τρόπο ολοκληρώθηκε η κατασκευή τους και άρχισαν να λειτουργούν, εμφανίζοντας έντονη δραστηριότητα.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες. Δήλωσε ωστόσο με νόημα, ότι «δεν θα μας προκαλούσε έκπληξη κάτι τέτοιο. Παρακολουθούμε στενά το θέμα της Βόρειας Κορέας και επιμένουμε στη διπλωματική επίλυσή του. Δεν θα συζητήσουμε για θέματα μυστικών πληροφοριών».

korea2

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zinke

Είχε βρεθεί στο στόχαστρο έρευνας για τον τρόπο που χρησιμοποίησε λεπτομέρειες σε θέματα ασφάλειας, για την χρήση ναυλωμένων πτήσεων καθώς και για μια κτηματομεσιτική συμφωνία

1
merkel

Εκπρόσωπος των γερμανικών εργοδοτικών ενώσεων διαπιστώνει ότι η ενσωμάτωση των προσφύγων στην αγορά εργασίας κυλάει καλύτερα του αναμενομένου και δικαιώνει το «θα τα καταφέρουμε» της καγκελαρίου Μέρκελ

voix

"Το δυστύχημα σημειώθηκε στον κόμβο μεταξύ του N40 και του N54, καθώς είχαν ακινητοποιηθεί οχήματα εξαιτίας μιας κινητοποίησης 'κίτρινων γιλέκων' βόρεια της πόλης Ζεμόντ", έγινε γνωστό από την νομαρχία που είχε ενημερωθεί από τις βελγικές αρχές επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της Voix du Nord

jaunes

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ σε πόλεις της περιφέρειας αρκετοί πολίτες που θέλησαν να κάνουν τις αγορές τους αποδοκίμασαν τις μερικές δεκάδες διαδηλωτών με κίτρινα γιλέκα

4