Κίνα: Στη φυλακή πάνω από 280 άτομα για συμμετοχή σε κύκλωμα εξαπάτησης μέσω διαδικτύου

hilektroniki-exapatisi

Το κύκλωμα εξαπατούσε πολίτες μέσω διαδικτύου έχοντας αποσπάσει από τα θύματα 152 εκατ. γιουάν (22 εκατ. δολάρια)

Δικαστήρια στη βορειοανατολική Κίνα καταδίκασαν σε ποινές κάθειρξης και φυλάκισης τα 282 μέλη ενός τεράστιου κυκλώματος που εξαπατούσε πολίτες μέσω διαδικτύου, έχοντας αποσπάσει από τα θύματα 152 εκατ. γιουάν (22 εκατ. δολάρια).

Το δικαστήριο στην πόλη Μπαϊσάν, στην επαρχία Τζιλίν, ανακοίνωσε σήμερα ότι το δίκτυο δρούσε στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ καθώς και στην Ινδονησία και τα Φίτζι.

Από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2017, τα μέλη του κυκλώματος έστελναν διαδικτυακά μηνύματα προσκαλώντας τα υποψήφια θύματα σε μια ψεύτικη πλατφόρμα προκειμένου να αγοράσουν λαχνούς λοταρίας. Στη συνέχεια, αποκτούσαν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και αποσπούσαν χρήματα.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε το 2017 σε μια μαζική επιχείρηση της αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας επαναπατρίστηκαν από τα Φίτζι 77 ύποπτοι προκειμένου να δικαστούν.

Το δικαστήριο στη Μπαϊσάν και έξι ακόμα δικαστήρια χαμηλότερης βαθμίδας ανακοίνωσαν τις αποφάσεις τους την περασμένη εβδομάδα. Οι δύο αρχηγοί του κυκλώματος καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ενώ οι ποινές για τα υπόλοιπα 280 μέλη κυμαίνονταν από φυλάκιση έξι μηνών έως και κάθειρξη 15 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diasindesi_kritis_attikis_admie_

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι με το έργο αυτό αίρεται ο ενεργειακός αποκλεισμός της Κύπρου, ενώ με τη διασύνδεση και με την Κρήτη, θωρακίζεται η ενεργειακή ασφάλεια, και στην Κρήτη και γενικότερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη

fr45

«Στην Καθολική εκκλησία μου, λέω: βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει ατιμωρησία, αναλύστε το πρόβλημα, όπως έκαναν άλλες εκκλησίες άλλων χωρών, πηγαίνετε στο βάθος των πραγμάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

9DB6DA1A-787C-569E-F648-2A285F5BF9B2

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή ιστοσελίδα EUobserver τους τελευταίους μήνες ταυτοποιήθηκαν πάνω από 500 ιστοσελίδες που προωθούν στην Ευρώπη ρητορική κατά προσφύγων, μουσουλμάνων, εβραίων, ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και κοινοτικών αξιωματούχων

1