Δικαστήριο είπε «όχι» στον 69χρονο που ήθελε να γίνει... 49 ετών για να έχει επιτυχίες στο Tinder

Emile-Ratelband-featured

«Οταν είμαι στο Tinder και δηλώνω 69 ετών, δεν παίρνω καμιά απάντηση. Αν πω ότι είμαι 49 ετών, με το πρόσωπο που έχω, θα είμαι σε προνομιακή θέση», είχε δηλώσει

Ο Εμίλε Ράτελμπαντ έδωσε τη μάχη του, αλλά έχασε. Ολλανδικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του να εμφανίζεται 20 χρόνια νεότερος.

Ο 69χρονος ήθελε να αλλάξει την ημερομηνία γέννησής του, ώστε να εμφανίζεται στα χαρτιά ως 49 ετών. Το επιχείρημά του ήταν πως η κανονική ηλικία του δεν συνάδει με το πώς νιώθει, ενώ θεωρούσε πως αφού στους ανθρώπους επιτρέπεται να αλλάξουν φύλο, το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για την ηλικία. Υποστήριζε μάλιστα ότι ήταν θύμα ηλικιακών διακρίσεων.

Ομως, ένας από τους λόγους, σύμφωνα με τον ίδιο, που ήθελε να αλλάξει ηλικία ήταν και για να έχει περισσότερες... επιτυχίες στον ερωτικό τομέα.

«Αν είμαι 49 ετών, μπορώ να αγοράσω νέο σπίτι, να οδηγήσω διαφορετικό αυτοκίνητο, να αναλάβω περισσότερες δουλειές. Οταν είμαι στο Tinder και δηλώνω 69 ετών, δεν παίρνω καμιά απάντηση. Αν πω ότι είμαι 49 ετών, με το πρόσωπο που έχω, θα είμαι σε προνομιακή θέση», είχε δηλώσει.

Τελικά δεν έπεισε όμως. Στη δικαστική απόφαση τονίζεται ότι συγκεκριμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις βασίζονται στην ηλικία, όπως το εκλογικό δικαίωμα και η υποχρεωτική εκπαίδευση. «Αν γίνει δεκτό το αίτημα του κ. Ράτελμπαντ, αυτές οι ηλικιακές προϋποθέσεις θα γίνουν άνευ σημασίας», επισημαίνεται.

Ο Εμίλε Ράτελμαντ είναι ελεύθερος να νιώθει 20 χρόνια νεότερος από την κανονική του ηλικία και να συμπεριφέρεται ανάλογα, σημειώνει το δικαστήριο. Ομως, η αλλαγή της ημερομηνίας γέννησής του θα είχε πολλές ανεπιθύμητες νομικές και κοινωνικές επιπλοκές, επισημαίνεται. Οσο για τις ηλικιακές διακρίσεις που επικαλούνταν ο 69χρονος, το δικαστήριο αναφέρει ότι υπάρχουν άλλες εναλλακτικές για να αντιμετωπιστούν, από την αλλαγή της ημερομηνίας γέννησης.

Πάντως, ο Ράτελμπαντ δεν πτοήθηκε, αντιθέτως δήλωσε αποφασισμένος να κάνει έφεση. Μάλιστα, υποστήριξε ότι είναι ο πρώτος από τους χιλιάδες που θέλουν να αλλάξουν την ηλικία τους.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

V

και γιατί ρε Εμίλε δεν κάνεις ένα 2ο προφίλ και να δηλώσεις ότι θέλεις, παρά τρέχεις στα δικαστήρια;

George

Τι? Δεν έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού?

Το σκεπτικο της αποφασης ειναι εωλο

«Δικαιώματα στηρίζονται στην ηλικία» ... Μα και στο φύλο στηρίζονται «δικαιώματα» αλλά το αλλάζετε

σάκης

Εγώ είμαι 29, αλλά θέλω να γίνω 69 και να βγω στη σύνταξη. Ζητάω πολλά;

Μπανανία

Στο Ελλάντα μπορείς να βγεις στην σύνταξη και από αυτήν την ηλικία αν έχεις το μέσο

Χρηστης

Στο δικαστηριο τωρα τι ταμπελα τους βαζουμε, ηλικιοφοβικοι ή νεοφοβικοι; Να περιμενουμε την ηλικιακη κοινοτητα να κατεβει σε πορειες μαζι με την ΛΟΑΤΚΙ;

Πατέρα κάτσε φρόνιμα...

Φοβερός ο κ. Εμίλε. ΄Εχει πραγμα;τικά πρωτοποριακή σκέψη ή μήπως άκουσε ότι στην Ελλάδα τους 70ρηδες τους στέλνουν στα... θυμαράκια ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

18611486

Οι εξτρεμιστές του ISIS αποχώρησαν από το τελευταίο τους προπύργιο στη Συρία μετά από εβδομάδες μαχών με Κούρδους – Τα κόμματα των Κούρδων της Συρίας στρέφονται κατά της Τουρκίας που προειδοποιεί με επίθεση στη βόρεια Συρία