Το κίνημα #MeToo βάζει... φωτιά στα γυναικεία εσώρουχα

Το κίνημα #MeToo βάζει... φωτιά στα γυναικεία εσώρουχα

Τα σουτιέν-σύμβολο της Χερτζίκοβα στο στόχαστρο των φεμινιστριών - Κατηγορούν την Worderbra για μία ακόμα ανόητη σεξιστική διαφήμιση

6907246-6451851-image-m-4_1543756815678
Οι φεμινίστριες επαναστατούν για τη νέα διαφήμιση της εταιρείας εσωρούχων «Wonderbra»,υπό τον τίτλο: «Hello me!».

Παρά το γεγονός ότι η καμπάνια αποσκοπεί στην προώθηση της γυναικείας χειραφέτησης, για τις φεμινίστριες είναι μία νέα ανοησία.

Οι νέες διαφημιστικές αφίσες της Wonderbra θα τοιχοκολλούνται από σήμερα σε κεντρικά σημεία μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων την ώρα που φεμινίστριες ισχυρίζονται ότι πρόκειται για μια κυνική καμπάνια, που δείχνει μια γυναίκα να ποζάρει με νόημα φορώντας ένα στράπλες σουτιέν.

Η φεμινίστρια Τζούλι Μπιντέλ, συνιδρύτρια της οργάνωσης «Justice For Women»,ασκεί δριμεία κριτική στην εταιρία υποστηρίζοντας ότι οι γυναίκες δεν θα πέσουν θύματα εξαπάτησης από το δήθεν μήνυμα υπέρ της γυναικείας χειραφέτησης.

«Η καμπάνια της «Wonderbra», «Hello Boys», αυτή η μάστιγα κατά του φεμινιστικού κινήματος στα μέσα της δεκαετίας του ΄90, ήταν τόσο σεξιστική, που ήταν σχεδόν παρωδία. Υποτίθεται ότι το νέο σλόγκαν, «Hello Me» στοχεύει στη γυναικεία ανεξαρτησία, για τις γυναίκες που επιθυμούν να αισθάνονται σέξι για τους εαυτούς τους, αλλά τελικά πρόκειται για την ίδια ανοησία σε διαφορετική εποχή. Η ιδέα ότι οι γυναίκες θα ξεγελαστούν από αυτή την κυνική διαφήμιση είναι γελοία. Αυτός ο «νέος σεξισμός» δεν διαφέρει από τον παλιό σεξισμό. Είμαστε στην εποχή του #MeToo και η πρωταγωνίστρια μοιάζει σαν ραντεβού του Χάρβι Γουάινστάιν»,επισημαίνει και προσθέτει:

«Οι διαφημιστές πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι γυναίκες δεν είναι ηλίθιες».

Κλείσιμο
Στην αντεπίθεση πέρασαν τα στελέχη της εταιρείας εσωρούχων σπεύδοντας να επισημάνουν ότι έχουν πάρει το μάθημά τους από την διαφήμιση που άφησε ιστορία «Hello boys» με την Εύα Χερτζίκοβα πριν από 25 χρόνια να ποζάρει όλο σκέρτσο σκορπώντας χαμόγελα στον ανδρικό πληθυσμό.Η εταιρεία προσθέτει επίσης ότι η νέα καμπάνια δεν έχει ίχνος σεξισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης