Τον Δεκέμβριο εκλέγεται ο Προκαθήμενος της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας

059396

Τον Δεκέμβριο θα συνέλθει η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ουκρανίας όπως αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του «protothema.gr»

Ολοκληρώθηκε σήμερα η συνεδρίαση της Ιεραρχίας στο Φανάρι, την οποία ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για τη συμφωνία Εκκλησίας της Ελλάδος –Πολιτείας και οι 12 Ιεράρχες έβαλαν στον υπουργό τις «κόκκινες γραμμές» για τη συνταγματική αναθεώρηση και για τις προτεινόμενες αλλαγές στη μισθοδοσία των κληρικών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πάντως έχει ενημερώσει τον κ. Τσίπρα από τις αρχές Αυγούστουτου 2017 ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο τάσσεται κατά της όποιας αλλαγής στο άρθρο 3 του Συντάγματος.

Στη Σύνοδο αυτή αποφασίσθηκε η συνεδρίαση της Ιεραρχίας (Sobor) στην Εκκλησία της Ουκρανίας προκειμένου να εκλεγεί ο Προκαθήμενος της νέας Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας.Αυτός θα είναι ο αποδέκτης του Πατριαρχικού Τόμου της ανάδειξης της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο.

Όπως αποφάσισε το Φανάρι, στο πλαίσιο της ειλημμένης απόφασης του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησίας της Ουκρανίας θα προχωρήσει στη σύνταξη Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Η κίνηση αυτή γίνεται λίγο πριν την έκδοση του Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου, λίγο πριν από την Παραχώρηση της Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης