Ο Θεός είναι «ουδέτερου φύλου», λέει ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι

Ο Θεός είναι «ουδέτερου φύλου», λέει ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι

Ο αιδεσιμότατος είπε: «Η ανθρώπινη γλώσσα για τον Θεό είναι ανεπαρκής και ως έναν βαθμό μεταφορική. Ο Θεός δεν είναι πατέρας με τον ίδιο τρόπο που γίνεται ένας άνθρωπος πατέρας. Ο Θεός δεν είναι άντρας ή γυναίκα. Ο Θεός είναι ουδέτερου φύλου. Ο Θεός δεν μπορεί να οριστεί»

Archbishop-of-Canterbury
Μια από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές διαμάχες έχει πια απάντηση, αν πιστέψουμε τουλάχιστον τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι.

Μιλώντας στην εκκλησία St Martin in the Fields στην Πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου, ο αιδεσιμότατος είπε: «Η ανθρώπινη γλώσσα για τον Θεό είναι ανεπαρκής και ως έναν βαθμό μεταφορική. Ο Θεός δεν είναι πατέρας με τον ίδιο τρόπο που γίνεται ένας άνθρωπος πατέρας. Ο Θεός δεν είναι άντρας ή γυναίκα. Ο Θεός είναι ουδέτερου φύλου. Ο Θεός δεν μπορεί να οριστεί».

Ο αιδεσιμότατος που πάντρεψε τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ τον Μάιο μίλησε και για την αξία του να θυμούνται οι πιστοί «ποιος είναι ο Θεός».

Το ίδιο είχε δηλώσει επισήμως και η Καθολική Εκκλησία το 1992, με την Κατήχηση Νο 239 από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο: «Ο Θεός δεν είναι άντρας ή γυναίκα: είναι ο Θεός»…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης