Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνει πρόθυμος να κλείσει πυρηνικό συγκρότημα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνει πρόθυμος να κλείσει πυρηνικό συγκρότημα

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είναι πρόθυμος να επιτρέψει επιθεωρητές στο κύριο πυρηνικό συγκρότημα της απομονωμένης χώρας στο Yongbyon, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap

kim
Πρακτορείο από τη Νότια Κορέα μεταδίδει πως σύμφωνα με διπλωματική πηγή, ο Κιμ είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είναι πρόθυμος να επιτρέψει επιθεωρητές στο κύριο πυρηνικό συγκρότημα της απομονωμένης χώρας στο Yongbyon, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap με έδρα τη Νότιο Κορέα, που επικαλείται ανώτερη διπλωματική πηγή.

“Αντιλαμβάνομαι ότι ο Πρόεδρος Κιμ δήλωσε στον Πρόεδρο της Νοτίου Κορέας Μουν κατά τη συνάντησή τους τον Σεπτέμβριο ότι εάν οι ΗΠΑ έπαιρναν εποικοδομητικά μέτρα, θα ήταν όχι μόνο πρόθυμος να κλείσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Yongbyon στη Β. Κορέα, αλλά και να επιτρέψει την επαλήθευση”, ανέφερε η πηγή σύμφωνα με το Yonhap.

Η ίδια πηγή γνωστοποίησε ότι ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος Μουν προώθησε το μήνυμα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όταν οι δύο συναντήθηκαν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε εκφράσει νωρίτερα τη διάθεσή του του να κλείσει το πυρηνικό συγκρότημα στην Β. Κορέα εάν υπήρχε ανταπόκριση από την Ουάσιγκτον, αλλά δεν είχε κάνει καμία αναφορά στο ενδεχόμενο να επαληθευτεί η κίνησή του από επιθεωρητές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τόνισαν τη σημασία της επαλήθευσης καθώς διαπραγματεύονται με την Βόρεια Κορέα την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης