Στο Λονδίνο ο Βρετανός διδακτορικός φοιτητής που είχε καταδικαστεί για κατασκοπεία

Στο Λονδίνο ο Βρετανός διδακτορικός φοιτητής που είχε καταδικαστεί για κατασκοπεία

Του απονεμήθηκε χάρη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αφού απαλλάχθηκε από την ποινή ισόβιας κάθειρξης που του είχε επιβληθεί για κατασκοπεία - Η σύζυγός του κατηγορεί το Λονδίνο για την περιπέτειά του

ytdctdw
Στην πατρίδα του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έφτασε σήμερα ο Βρετανός διδακτορικός φοιτητής Μάθιου Χέτζις στον οποίο απονεμήθηκε χάρη αφού απαλλάχθηκε από την ποινή ισόβιας κάθειρξης που του είχε επιβληθεί για κατασκοπεία.

Η σύζυγος του Χέτζις τον περίμενε πανευτυχής και χαιρέτισε την απόφαση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Νωρίτερα, σε συνέντευξή της στο BBC είχε δηλώσει ότι ανυπομονεί να αγκαλιάσει τον σύζυγό της Μάθιου και κατηγόρησε ευθέως το Λονδίνο για ότι συνέβη.

000_1B421E__1_
000_1B421F
000_1B421G


Σε μία χειμαρρώδη συνέντευξή της στο βρετανικό δίκτυο, η Ντανιέλα κατηγόρησε ευθέως το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας λέγοντας ότι βάζει το συμφέρον του πάνω από το συμφέρον ενός αθώου Βρετανού.

«Ένιωσα ότι έβαλαν τα συμφέροντά τους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πάνω από τη νόμιμη ελευθερία ενός Βρετανού πολίτη,την ευημερία του αλλά και το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη», δήλωσε η σύζυγος του 31χρονου Βρετανού.

Κλείσιμο
000_1B421D__1_
000_1B421H
000_1B1425


Ο διδακτορικός φοιτητής του Πανεπιστημίου Ντέραμ βρισκόταν υπό κράτηση από την 5η Μαΐου, όταν συνελήφθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, έπειτα από επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για ερευνητικούς σκοπούς.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι ήταν «βαθιά απογοητευμένη» για το θέμα και ανέθεσε στο υπουργείο Εξωτερικών «να συνεχίσει να πιέζει το ζήτημα αυτό σε ανώτατο επίπεδο με τα Εμιράτα».

000_1B19SV__1_
000_1B19SX__1_
000_1B19ZI__1_


Οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσαν χθες την απονομή χάριτος στον Μάθιου Χέτζις έπειτα από τη μετάδοση ενός βίντεο στο οποίο ο φοιτητής «ομολογεί» πως είναι μέλος της υπηρεσίας κατασκοπείας της Βρετανίας, γνωστής με την ονομασία MI6.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο διδακτορικός φοιτητής είναι κατάσκοπος και χαιρέτισε την απόφαση των Αρχών στα Εμιράτα να του απονείμουν χάρη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης