Η British Airways αποχαιρετά το Boeing 767 μετά από 425.000 πτήσεις

Η British Airways αποχαιρετά το Boeing 767 μετά από 425.000 πτήσεις

Μόλις λίγες ημέρες πριν, η αεροπορική εταιρεία παρέλαβε το 30ο Boeing 787 Dreamliner - το νεότερο αεροσκάφος του στόλο της

br
Η British Airways σήμερα αποχαιρετά ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αεροσκάφη του στόλου της, το Boeing 767. Τα δύο τελευταία 767 της αεροπορικής εταιρείας αποσύρθηκαν στο St Athan της Ουαλίας μετά την τελευταία εμπορική πτήση τους, από τη Λάρνακα της Κύπρου στο Heathrow, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Από τότε που η British Airways παρουσίασε τα πρώτα 767, τον Φεβρουάριο του 1990, για σύντομες διαδρομές προς Παρίσι, ο στόλος των αεροσκαφών έχει ολοκληρώσει πάνω από 425.000 εμπορικές πτήσεις συνολικά. Η Φρανκφούρτη αποτελούσε τον προορισμό, όπου οι λάτρεις του αεροσκάφους 767 μπορούσαν να συναντήσουν πιο συχνά, με το αεροσκάφος να ολοκληρώνει σχεδόν 15.000 πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο. Το αεροσκάφος έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για δρομολόγια από το Άμπου Ντάμπι, το Κάλγκαρι και τη Νέα Υόρκη. Μολονότι αρχικά χρησιμοποιήθηκε για μακρινά ταξίδια, τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφωθεί για χρήση σε κοντινούς προορισμούς, μεταξύ άλλων την Αθήνα και τη Λάρνακα καθώς και σε μερικές εσωτερικές διαδρομές.

Η απόσυρση έρχεται καθώς η British Airways εξετάζει το μέλλον του στόλου της. Μόλις λίγες ημέρες πριν, η αεροπορική εταιρεία παρέλαβε το 30ο Boeing 787 Dreamliner - το νεότερο αεροσκάφος του στόλο της. Το Dreamliner είναι περίπου 40 τοις εκατό πιο αθόρυβο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα αεροσκάφη και χρησιμοποιεί επίσης 20 τοις εκατό λιγότερα καύσιμα από τα παρόμοια αεροσκάφη. Αυτό συνεπάγεται μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και οξειδίων του αζώτου. Αλλά δεν είναι μόνο το 787 που προστίθεται στο στόλο της British Airways. Αργότερα μέσα στο έτος η αεροπορική εταιρεία θα παραλάβει άλλο ένα πρωτοποριακό αεροσκάφος - το πρώτο της Airbus A350, μέρος της επένδυσης των 4.5 δισεκατομμυρίων λιρών για τους πελάτες της κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σχετικά με την απόσυρση του 767, ο Διευθυντής Πτήσεων της British Airways, Captain Al Bridger, δήλωσε: «Το 767 αποτελεί ένα λαμπρό μέρος του στόλου μας, έχει πραγματοποιήσει μερικές από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές μας και έχει καταφέρει να δώσει στους πελάτες μας κορυφαίες και καινοτόμες υπηρεσίες για τα δεδομένα εκείνης της εποχής. Είναι πλέον γεγονός ότι καθώς το τελευταίο 767 εγκαταλείπει το στόλο μας, λαμβάνουμε την 30ή παράδοση του νέου αεροσκάφους 787, το οποίο θα προσφέρει στους πελάτες μια εξαιρετική εν πτήση εμπειρία».
Η τελική πτήση 767 πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο G-BZHA. Αυτό το αεροσκάφος για πρώτη φορά πέταξε το 1998 και έχει πετάξει περίπου 23 εκατομμύρια μίλια. Έχει επισκεφθεί τη Λάρνακα 900 φορές στη ζωή του, αλλά η πιο δημοφιλής διαδρομή του ήταν η Αθήνα, όπου έχουν ολοκληρωθεί 1.275 δρομολόγια μετ 'επιστροφής. Εκτιμάται ότι αυτό το αεροσκάφος έχει μεταφέρει περίπου 4 εκατομμύρια πελάτες σε περίπου 23.000 πτήσεις.
br
errr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης