Ο Θεός δεν είναι ούτε άνδρας, ούτε γυναίκα, λέει ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι

Ο Θεός δεν είναι ούτε άνδρας, ούτε γυναίκα, λέει ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι

Η ανθρώπινη γλώσσα είναι ανεπαρκής για να εκφράσει τη φύση του Θεού δήλωσε ο αιδεσιμότατος Τζάστιν Γουέλμπι

foto-vret-1
Τη συμβουλή του στους πιστούς να μην αναφέρονται στον Θεό ούτε ως άνδρα, ούτε ως γυναίκα έδωσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι γιατί όπως είπε σε εκδήλωση στην πλατεία Τραφάγκαρ «ο πατέρας μας» δεν έχει φύλο.

Όπως εξήγησε ο αιδεσιμότατος Τζάστιν Γουέλμπι, η ανθρώπινη γλώσσα είναι ανεπαρκής για να αποτυπώσει τη φύση του Θεού και γι' αυτό παρά τη χρήση «Κύριος», ο Θεός δεν είναι άνδρας με την ανθρώπινη έννοια.

Την ίδια στιγμή ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν απόσπασματα στη Βίβλο που παρουσιάζουν το Θεό να φροντίζει τους πιστούς «όπως μια μητέρα φροντίζει το παιδί της» και για αυτό έχουν αρχίσει να αναφέρονται στον Θεό με το «αυτή».

«Η ανθρώπινη γλώσσα για το Θεό είναι ανεπαρκής και σε κάποιο βαθμό μεταφορική. Ο Θεός δεν είναι πατέρας με την έννοια που ένα ανθρώπινο ον είναι πατέρας. Ο Θεός δεν είναι άνδρας ή γυναίκα, είναι κάτι απροσδιόριστο. Είναι σημαντικό ως πιστοί να θυμόμαστε ότι η αποκάλυψη για το Θεό δεν βρίσκεται στις λέξεις αλλά στο λόγο του Θεού» είπε ο Γουέλμπι.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov στη Βρετανία, το 41% των Βρετανών συμφωνούν ότι ο Θεός «δεν έχει ανθρώπινο φύλο» αν και οι περισσότεροι τον αντιμετωπίζουν ως άνδρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης