Η AirBnb αφαιρεί τις καταχωρήσεις στους εβραϊκούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη

west_bank

Η απόφαση αφορά περίπου 200 καταλύματα και θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα

H Airbnb ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αφαιρέσει από την πλατφόρμα της τις καταχωρήσεις καταλυμάτων στους εβραϊκούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Καταλήξαμε ότι πρέπει να αφαιρέσουμε τις καταχωρήσεις στους ισραηλινούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι οποίου βρίσκονται στον πυρήνα της διαμάχης Ισραηλινών και Παλαιστινίων», υπογραμμίζει ανακοίνωση της εταιρείας καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων.

«Η ελπίδα μας είναι ότι κάποια μέρα το συντομότερο δυνατό, θα τεθεί ένα πλαίσιο στο οποίο θα ευθυγραμμίζεται ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα ώστε να υπάρξει ένα ψήφισμα σε αυτή την ιστορική διαμάχη και ένα ξεκάθαρος δρόμος τον οποίο θα ακολουθήσουν όλοι».

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η απόφαση, που αφορά περίπου 200 καταχωρήσεις, θα τεθεί σε ισχύ τις ακόλουθες μέρες.

Δεν υπήρξε κάποια άμεση αντίδραση από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Ο Οντέντ Ρεβινί, δήμαρχος του εβραϊκού εποικισμού Εφράτ και ένας αντιπρόσωπος του συμβουλίου του οικισμού Γιεσά, τόνισαν ότι η απόφαση της Airbnb έρχεται σε αντίθεση με την αποστολή της, όπως αυτή δηλώνεται στον ιστότοπό της, «να βοηθήσει να φέρει μαζί τους ανθρώπους σε όσα περισσότερα μέρη δυνατόν σε όλο τον κόσμο».

Οι περισσότερες χώρες θεωρούν παράνομους τους εβραϊκούς οικισμούς που έχει κατασκευάσει το Ισραήλ στα εδάφη τα οποία κατέλαβε κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών.

Το Ισραήλ αμφισβητεί ότι οι εβραϊκοί οικισμοί είναι παράνομοι και υποστηρίζει ότι το μέλλον τους θα πρέπει να καθοριστεί μέσα από ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους.

Περίπου 500.000 Ισραηλινοί κατοικούν στην Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, περιοχές που αποτελούν επίσης πατρίδα σε τουλάχιστον 2,6 εκατομμύρια Παλαιστινίους.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

@

Τους αριστερούς και τους θολοκουλτουριάρηδες τους χαλάει το ισρ@ήλ, η μόνη χώρα, δυτικού τύπου, στη περιοχή.

F.

Τι δουλεια εχει η οποια ιδεολογία με την παράνομη κατοχή και την αλλοίωση του πληθυσμού μέσω επεκτατικής επικοιστικης πολιτικής σε αμσισβητουμενα εδάφη; Μηπως επειδη το Ισραηλ εχει ισχύ δικαιούται να καταπατά εδάφη που ανήκαν επι χιλιάδες ετών συνεχόμενα σε εναν λαό; Τελος σε ποιον αναφέρεσαι; Το αρθρο μιλά για την απόφαση μιας εταιρείας που θελει να εχει μια ηθικη θέση στο ζήτημα αλλα που δεν γνωρίζω εαν θα αντέξει στη πίεση που θα της ασκηθεί. Υ.Γ. Καλο θα ηταν τα σχόλια να μην ειναι άστοχα ωσαν άκαιρα πυροτεχνήματα.

F.

Μπράβο που η εταιρεία επιδεικνύει ηθικη οταν οι πολιτικοί και τα κράτη την ισοπεδώνουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21146826

Όσο πιο χαμηλά τα ποσοστά συντηρητικών και Σοσιαλδημοκρατών τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα εσωκομματικών προστριβών -  Φήμες στους Σοσιαλδημοκράτες για το πολιτικό μέλλον της προέδρου Αντρέα Νάλες - Χωρίς άγχος οι Πράσινοι.

dna

Η θεραπεία εγκρίθηκε για παιδιά κάτω των δύο ετών με SMA, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν έχουν ακόμη εκδηλώσει συμπτώματα, αλλά έχει γίνει η διάγνωση στο DNA τους - Η θεραπεία χορηγείται μια φορά και διορθώνει τη γενετική βλάβη του ασθενούς

3