ΥΠΕΞ Κουβέιτ: Ίσως φτάνει η ώρα να λήξει η κόντρα των αραβικών κρατών

ΥΠΕΞ Κουβέιτ: Ίσως φτάνει η ώρα να λήξει η κόντρα των αραβικών κρατών

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος, που δεν είναι μέλος του Συμβουλίου, έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά του Κατάρ κατηγορώντας το ότι συνεργάζεται με το Ιράν και υποστηρίζει την τρομοκρατία

kuwait
Η επόμενη σύνοδος κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, η οποία θα διεξαχθεί στο Ριάντ τον επόμενο μήνα, μπορεί να είναι η ευκαιρία για τον τερματισμό της ρήξης στους κόλπους του Συμβουλίου, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ στο πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος, που δεν είναι μέλος του Συμβουλίου, έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά του Κατάρ κατηγορώντας το ότι συνεργάζεται με το Ιράν και υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Κατά την περυσινή σύνοδο κορυφής στο Κουβέιτ, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν εκπροσωπήθηκαν από υπουργούς ή αντιπροέδρους κυβερνήσεων, αντί από τους αρχηγούς κρατών.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ Χαλίντ αλ-Τζαράλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι κατά την σύνοδο κορυφής αυτού του έτους θα υπάρξει υψηλού επιπέδου εκπροσώπηση.

«Αυτή η σύνοδος κορυφής είναι μία αχτίδα ελπίδας για την αναβίωση των προσπαθειών για να ξεπερασθεί η παλαιά αυτή διαφορά», είπε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης