Περισσότεροι από 1.500 μετανάστες του καραβανιού έφθασαν στα αμερικανικά σύνορα

Περισσότεροι από 1.500 μετανάστες του καραβανιού έφθασαν στα αμερικανικά σύνορα

Άλλοι 3000 και πλέον μετανάστες κατευθύνονται σήμερα με λεωφορεία προς την πόλη

tqXcLENT
Περισσότεροι από 1.500 μετανάστες του καραβανιού στο Μεξικό αφίχθησαν στην Τιχουάνα, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, μετέδωσε σήμερα ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το πρωί, 22 λεωφορεία που μετέφεραν τους μετανάστες έφθασαν στην είσοδο αυτής της πόλης που βρίσκεται στη μεξικανική πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια, με τους μετανάστες αυτούς να προστίθενται στους άλλους 800 ανθρώπους από την Κεντρική Αμερική που έχουν φθάσει στην πόλη σε ολιγομελείς ομάδες από την Κυριακή.

«Νιώθω καλύτερα, κουρασμένη, αλλά καλύτερα. Εδώ κι έναν μήνα ταξιδεύουμε με τις κόρες μου ηλικίας 7,11,13 και 15 ετών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μίριαμ, μια 32χρονη από την Ονδούρα, που αποβιβάστηκε από ένα από τα λεωφορεία, τα οποία άφησαν τους μετανάστες στα διόδια κοντά στην Τιχουάνα.

Άλλοι 3000 και πλέον μετανάστες κατευθύνονται σήμερα με λεωφορεία προς την πόλη όπου αναμένεται να φθάσουν αργότερα σήμερα.

Όλοι τους ανήκουν στο καραβάνι των μεταναστών, που αποτελείται σε μεγάλο μέρος από πολίτες της Ονδούρας οι οποίοι εγκατέλειψαν την χώρα τους για να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τη βία, και το οποίο αναχώρησε τη 13η Οκτωβρίου από την πόλη Σαν Πέδρο Σούλα. Διέσχισαν 4.300 χλμ για να φθάσουν στην Τιχουάνα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης