EE: Η Ευρώπη Θα ανταποδώσει εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν επιπρόσθετους δασμούς στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία

sdfghsrt

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έναν κατάλογο τελωνειακών δασμών έτοιμο για την περίπτωση που οι Αμερικανοί επιβάλλουν (επιπρόσθετους) δασμούς στα αυτοκίνητα», διεμήνυσε η Μάλμστρεμ μετά τη συνάντησή της με τον αμερικανό αντιπρόσωπο για ζητήματα εμπορίου (USTR), τον Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, στην Ουάσινγκτον

Η Ευρώπη είναι έτοιμη να λάβει μέτρα αντιποίνων εάν η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς 25% στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που εισάγονται στις ΗΠΑ, τόνισε την Τετάρτη η ευρωπαία επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρεμ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έναν κατάλογο τελωνειακών δασμών έτοιμο για την περίπτωση που οι Αμερικανοί επιβάλλουν (επιπρόσθετους) δασμούς στα αυτοκίνητα», διεμήνυσε η Μάλμστρεμ μετά τη συνάντησή της με τον αμερικανό αντιπρόσωπο για ζητήματα εμπορίου (USTR), τον Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, στην Ουάσινγκτον.

Η ίδια υπενθύμισε ότι οι χώρες-μέλη της ΕΕ «ήδη υφίστανται τελωνειακούς δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο». «Θεωρούμε ότι αυτοί είναι εντελώς αδικαιολόγητοι (...). Επιβάλαμε μέτρα για να εξισορροπήσουμε» την κατάσταση μετά την επιβολή αυτών των δασμών, είπε.

«Θα πράτταμε το ίδιο εάν επιβάλλονταν δασμοί στον τομέα των αυτοκινήτων», επέμεινε η Μάλμστρεμ, λίγες ημέρες αφού το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ υπέβαλε στον Λευκό Οίκο το προσχέδιο εισήγησής του για την επιβολή — ή μη — επιπρόσθετων δασμών 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα με την επίκληση λόγων εθνικής ασφαλείας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει «λάβει καμιά εγγύηση» ότι θα εξαιρεθεί από αυτούς τους δασμούς, εάν επιβληθούν, πάντως διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ με βάση αυτό το δεδομένο μετά τη δέσμευση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι δεν θα ανακοινωθεί η εφαρμογή επιπρόσθετων δασμών όσο βρίσκονται σε εξέλιξη διμερείς συνομιλίες, συνέχισε.

Επιπλέον, η Σεσίλια Μάλμστρεμ διευκρίνισε ότι για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα στις συνομιλίες ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες.

Ακόμη «δεν διαπραγματευόμαστε στ' αλήθεια με τους Αμερικανούς», παρατήρησε η επίτροπος. «Συζητάμε για τον τρόπο που θα ορίσουμε τους ρυθμιστικούς κανόνες, κι αυτό είναι σημαντικό για να προσδιοριστούν οι τομείς» που θα συμπεριληφθούν στις συνομιλίες, εξήγησε, αναφερόμενη στον φαρμακευτικό τομέα και αυτόν του ιατρικού εξοπλισμού.

Η Μάλμστρεμ επανέλαβε ότι ο γεωργικός τομέας δεν θα συμπεριληφθεί στη διαπραγμάτευση για μια νέα διμερή διευθέτηση για το εμπόριο.

Η επίτροπος μίλησε για «πρόοδο» στις συνομιλίες με τον Λαϊτχάιζερ. Ο USTR πρόσφατα ενημέρωσε το αμερικανικό Κογκρέσο για την πρόθεση της κυβέρνησης Τραμπ να διαπραγματευθεί νέα εμπορική συμφωνία με την ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

britain_kate

Είναι μόλις 8 μηνών και για πρώτη φορά ποζάρει στη χριστουγεννιάτικη κάρτα μαζί με τους γονείς και τα αδέλφια του - Ο Χάρι και η Μέγκαν επέλεξαν για τη δική τους ευχητήρια κάρτα μια ασπρόμαυρη φωτογραφία από τη δεξίωση του γάμου τους

german

Πολλά γερμανικά εστιατόρια περιορίζουν το ωράριο λειτουργίας τους διότι, παρά τη ζήτηση, δεν βρίσκουν σερβιτόρους και μάγειρες. Μήπως οι απολαβές είναι υπερβολικά χαμηλές και οι εργαζόμενοι δεν έχουν κίνητρο;

turkey

Σημειώνεται ότι η σημερινή γνώμη ζητήθηκε από την επιτροπή παρακολούθησης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) τον Μάιο του 2018

vests0

Στο Παρίσι, 1.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους - Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ σε πόλεις της περιφέρειας αρκετοί πολίτες που θέλησαν να κάνουν τις αγορές τους αποδοκίμασαν τις μερικές δεκάδες διαδηλωτών με κίτρινα γιλέκα

10