Παράταση αγωνίας για το Brexit: Μαραθώνιο υπουργικό συμβούλιο, αύριο στη Βουλή η Μέι

Παράταση αγωνίας για το Brexit: Μαραθώνιο υπουργικό συμβούλιο, αύριο στη Βουλή η Μέι

Η μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το Brexit συνεχίζεται για πολύ πέραν του προγραμματισμένου χρόνου - BBC: Η Μέι ίσως αντιμετωπίσει αύριο πρόταση μομφής - Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ακύρωσε τη συνέντευξη Τύπου που σχεδίαζε να κάνει μετά το τέλος της συνεδρίασης και θα περιοριστεί σε σύντομη δήλωση - Την Πέμπτη θα απευθυνθεί στο Κοινοβούλιο

theresa_may__2_
Παράταση αγωνίας στη Βρετανία για το Brexit, καθώς οι υπουργοί της Μέι είναι στα... κάγκελα και ζητούν περαιτέρω ενημέρωση για τη συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση της χώρας και την ΕΕ.  Έτσι, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αναβάλλει την προγραμματισμένη της συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους, μετά το μαραθώνιο υπουργικό συμβούλιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο και τον υπουργό Νικ Χερντ.

Μάλιστα, όπως φημολογείται τις τελευταίες ώρες και σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται κορυφαίο στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος, oι υποστηρικτές του Brexit στο κόμμα της Τερέζα Μέι ίσως εγείρουν αύριο πρόταση μομφής για τη θέση της ως πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα στελέχη αυτά είναι τόσο εξοργισμένα με το προσχέδιο τηw Μέι για το διαζύγιο με την ΕΕ που ήδη έχουν αποστείλει επιστολές στον επικεφαλής της επιτροπής των Συντηρητικών βουλευτών, η οποία είναι αρμόδια για τη εσωκομματική διαδικασία και διαχείριση κάθε αιτήματος αμφισβήτησης της ηγεσίας.

Τις πληροφορίες του BBC φαίνεται να επιβεβαιώνει δήλωση του βουλευτή των Τόρις Κονορ Μπερνς που μιλάει ουσιαστικά για «αλλαγή πρωθυπουργού όταν ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αλλάξει την πολιτική».



Να σημειωθεί ότι για να τεθεί θέμα ηγεσίας, απαιτείται το 15% των βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος να υπογράψει σχετική επιστολή προς την αρμόδια επιτροπή.

Δεδομένου ότι οι Τόρις έχουν 315 βουλευτές, ο αριθμός των «ανταρτών» που θα πρέπει να συγκεντρωθεί είναι 48.


Σύμφωνα με το Bloomberg, επίσης, ο υπουργός υπεύθυνος του Brexit Ντομινίκ Ράαμπ δεν αναμένεται πλέον να ταξιδέψει σήμερα στις Βρυξέλλες για να χαιρετήσει το σχέδιο συμφωνίας Brexit με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ.

Κι ενώ το υπουργικό συμβούλιο με θέμα τη συμφωνία που επετεύχθη χθες μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών συνεχίζεται, η Ντάουνινγκ Στριτ αναφέρει ότι, μετά το τέλος της συνεδρίασης, η πρωθυπουργός θα περιοριστεί σε μια σύντομη δήλωση και θα μιλήσει αύριο στο Κοινοβούλιο.

Κλείσιμο
Αρχικά, η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τις 5 μ.μ. (τοπική ώρα, 7 μ.μ. ώρα Ελλάδος), οπότε και η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας θα έκανε δήλωση, για να ενημερώσει τους πολίτες για τη συμφωνία. Όμως, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Sky, η συνεδρίαση, που ξεκίνησε στις 2 (ώρα Βρετανίας, 4 ώρα Ελλάδος), δεν θα ολοκληρωθεί πριν τις 7 (ώρα Βρετανίας, 9 ώρα Ελλάδος). 



Αρχικά ανακοινώθηκε ότι το υπουργικό συμβούλιο και κατ' επέκταση, η δήλωση, θα καθυστερήσει για τουλάχιστον μία ώρα, στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ακυρώθηκε. Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η ακύρωση οφείλεται στις διαμαρτυρίες των βουλευτών, που ζητούν να ενημερωθούν για τη συμφωνία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης