Φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια: Καταιγίδα αναμένεται να διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών

foy76

Οι μετεωρολόγοι βλέπουν ότι έχει αναπτυχθεί ένα «σύστημα  από καταιγίδες» πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και αυτό έχει πολλές πιθανότητες να δημιουργήσει σημαντικές βροχοπτώσεις

Βοήθεια από τη «Μητέρα - Φύση» αναμένεται να πάρουν οι πυροσβέστες στην Καλιφόρνια, οι οποίοι δίνουν καθημερινή μάχη με τις φλόγες, στην πιο πολύνεκρη και πιο καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.

Πιο συγκερκριμένα, μετεωρολόγοι βλέπουν ότι έχει αναπτυχθεί ένα «σύστημα  από καταιγίδες» πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και αυτό έχει πολλές πιθανότητες να δημιουργήσει σημαντικές βροχοπτώσεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Αλλά παρά τις «σημαντικές βροχοπτώσεις», το γεγονός αυτό δε θα είναι αρκετό για να κατασβεστεί τελείως η φωτιά, σύμφωνα με τον Joel N. Myers, ιδρυτή και πρόεδρο της AccuWeather.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για αρκετές βροχοπτώσεις, που θα βοηθήσουν σημαντικά στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη βόρεια Καλιφόρνια», πρόσθεσε ο Myers.

Υπενθυμίζεται ότι οι εποχιακοί άνεμοι που επικρατούν αυτή την περίοδο στην περιοχή σε συνδυασμό με την εξαιρετικά χαμηλή υγρασία και υψηλή θερμοκρασία, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση της Camp Fire, όπως ονομάζουν οι ειδικοί τη φωτιά.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές που κατακαίνε την Καλιφόρνια των ΗΠΑ ανέρχεται στους 50.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kir54

Οι ΗΠΑ επέβαλαν χθες Παρασκευή νέο γύρο κυρώσεων εναντίον του Ιράν, με κάποιες από τις οποίες να έχουν στόχο την κεντρική του τράπεζα, μετά τις επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών στόχων στη Σαουδική Αραβία

car-thief

Στις Η.Π.Α., ως γνωστό, ο πιο δημοφιλής τύπος κιβωτίου ταχυτήτων είναι το αυτόματο με τα χειροκίνητα να έχουν μικρή απήχηση στο κοινό. Τρανή απόδειξη, η απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου από βενζινάδικο με τους επίδοξους ληστές να παρουσιάζουν μέγιστη… αμπαλοσύνη!