Συνάντηση Πούτιν - Θάτσι: Πικρία στο Βελιγράδι, ικανοποίηση στην Πρίστινα

Συνάντηση Πούτιν - Θάτσι: Πικρία στο Βελιγράδι, ικανοποίηση στην Πρίστινα

Η συνάντηση έγινε στο Παρίσι στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από το τέλος του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου

52F1E4FA78E13F999A0BDCE1F469292D
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς προσπάθησε να υποβαθμίσει την συνάντηση Πούτιν - Θάτσι προχθές στο Παρίσι στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από το τέλος του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

«Ο Θάτσι μπορεί να κυνηγάει όσο θέλει τον Πούτιν στους διαδρόμους, αλλά δεν πρόκειται να λάβει την υποστήριξη της Μόσχας για τίποτε άλλο πέρα απ' αυτό που θα συμφωνήσει η Σερβία» σχολίασε με ειρωνικό ύφος ο Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου.

Σημείωσε ωστόσο ότι «κάθε χώρα, όπως και η Ρωσία, κοιτάζει πρωτίστως το δικό της συμφέρον», επισήμανση που ερμηνεύτηκε από τα σερβικά ΜΜΕ ως έκφραση πικρίας που ο Πούτιν δέχθηκε να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κοσόβου. Από την άλλη πλευρά, ο Χάσιμ Θάτσι δείχνει ικανοποιημένος από το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο Πούτιν δέχθηκε να τον συναντήσει.

Ο πρόεδρος του Κοσόβου μίλησε για μεγάλη διπλωματική επιτυχία. «Οι παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Σερβίας δεν μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο για να υπάρξουν ομαλές σχέσεις μεταξύ Κοσόβου και Ρωσίας.

Δεν είμαστε ούτε φίλοι ούτε εχθροί, αλλά μπορούμε να έχουμε ομαλές σχέσεις όπως όλες οι χώρες της ΕΕ με τη Ρωσία. Νομίζω ότι έγινε ένα τεράστιο βήμα για τη διπλωματία του Κοσσόβου» επισήμανε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Χάσιμ Θάτσι.

Ο ίδιος ανέφερε ότι με τον Ρώσο πρόεδρο συζήτησαν για τις διαπραγματεύσεις με το Βελιγράδι και για τις δυνατότητες επίτευξης συμφωνίας. Ο Θάτσι εκτίμησε ως εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι κατά την συνάντηση επιβεβαιώθηκε η θέση της Ρωσίας να αποσύρει το βέτο για την ένταξη του Κοσόβου τον ΟΗΕ, αν επιτευχθεί συμφωνία με την Σερβία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης