«Inferno» στην Καλιφόρνια: Στους 228 οι αγνοούμενοι στην πύρινη λαίλαπα - Στάχτη χιλιάδες σπίτια

«Inferno» στην Καλιφόρνια: Στους 228 οι αγνοούμενοι στην πύρινη λαίλαπα - Στάχτη χιλιάδες σπίτια

Οι νεκροί ανέρχονται στους 31, ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερους - Πάνω από 6.700 σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες - Ισχυρούς ανέμους σε μέγεθος τυφώνα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι - Το tweet του Τραμπ που προκάλεσε αντιδράσεις

californiafires0
Οι πιο καταστροφική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη, κάνοντας στάχτη ό,τι βρίσκει στο πέρασμά της. Ο μακάβριος απολογισμός αυξάνεται με τους νεκρούς να έχουν φτάσει ήδη τους 31, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι μεγαλύτερος, καθότι οι αγνοούμενοι ανέρχονται στους 228.

Μόνο η πυρκαγιά Καμπ, στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 29 ανθρώπους αφότου ξέσπασε, την Πέμπτη. Στον νότο, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πυρκαγιάς που βαπτίστηκε Γούλζι από τις αρχές και απειλεί την πλούσια κοινότητα Μάλιμπου, διάσημο θέρετρο κοντά στο Λος Άντζελες.

Η Camp Fire μετέτρεψε σε στάχτη περισσότερα από 6700 σπίτια και επιχειρήσεις στην πόλη Πάρανταϊς. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό υποδομών που έχουν καταστραφεί σε οποιαδήποτε πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Καλιφόρνια. Έως αργά χθες το βράδυ, μόλις το 25% της είχε τεθεί υπό έλεγχο. 

Στη νότια Καλιφόρνια, η πυρκαγιά Woolsey οδήγησε τις αρχές να εκδώσουν εντολές εκκένωσης για 250.000 ανθρώπους στις κομητείες της Βεντούρα και του Λος Άντζελες και σε παραθαλάσσια θέρετρα όπως το Μαλιμπού.

Ο αριθμός των αγνοουμένων σε αυτήν την πυρκαγιά δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί.

The Camp Fire has destroyed more than 6,700 buildings in Northern California
Κλείσιμο


Η φωτιά έχει κατακάψει μία μεγάλη έκταση στη βόρεια Καλιφόρνια, συμπεριλαμβανομένων και των λόφων, κοντά στο Big Bend. Ωστόσο, η πυρκαγιά δεν είναι η μόνη που έχει ανοίξει την κόλαση στην Καλιφόρνια. Οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να φουντώσουν άλλες δύο μεγάλες πυρκαγιές στο Λος Άντζελες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής στο Μαλιμπού, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

«Οι ισχυρότεροι άνεμοι θα επικρατήσουν την Τρίτη με ριπές που θα αγγίξουν την ένταση τυφώνα, σχεδόν 100 χλμ/ώρα», α», δήλωσε μετεωρολόγος στο CNN, εκφράζοντας φόβους πτώσης κολονών ηλεκτρικού ρεύματος και δέντρων. Σε συνδυασμό με την ξηρασία, οι συνθήκες αναμένεται να ευνοήσουν την εξάπλωση της φωτιάς.

20304418



Σε κίνδυνο 13 εκατ. άνθρωποι - Λεηλασίες και συλλήψεις

Περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο σε Λος Άντζελες, Λονγκ Μπιτς, Σάντα Άννα, Αναχαϊμ και Γκλέντεϊλ.
Πυροσβέστες, που έχουν χάσει κι εκείνοι τα σπίτια τους, βάζουν στην άκρη τον δικό τους θρήνο και δίνουν υπεράνθρωπη, μαραθώνια μάχη να σώσουν ζωές και σπίτια συμπολιτών τους.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι καταγγέλθηκαν λεηλασίες σε πυρόπληκτες περιοχές στη νότια Καλιφόρνια και ότι έχει προχωρήσει σε συλλήψεις.

«Θα εχω εφιάλτες για όλη την υπόλοιπη ζωή μου». λέει μία κάτοιοκος του Paradise, η οποία προσπαθούσε να ξεφύγει μαζί με την κόρη της οδηγώντας στο δρόμο και με τις φλόγες να κινούνται παράλληλα, κατά μήκος του δρόμου. 

Μεταξύ των πυρόπληκτων είναι ο Ρότζερ Κέλι. Αψήφησε τις εντολές εκκένωσης και επέστρεψε στο τροχόσπιτό του στα βουνά της Σάντα Μόνικα, βόρεια του Μαλιμπού.

Είπε στον τηλεοπτικό σταθμό KTLA 5 ότι η περιοχή είναι αγνώριστη μετά την πύρινη λαίλαπα: «Όταν έφθασα εδώ, δεν μπορούσα καν να καταλάβω πού βρισκόμουν». Τα συναισθήματα με κατακλύζουν, σημείωσε.

20304416


Το «εμπρηστικό» tweet του Τραμπ

Με την προσφιλή του μέθοδο, μέσω Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σχολίασε US President Donald Trump has controversially tweeted about the fires.

«Χωρίς κανέναν λόγο αυτές οι μαζικές, φονικές και δαπανηρές δασικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια πέραν του ελλιπούς ελέγχου των δασών. Δισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται κάθε χρόνο με τόσες ζωές να χάνονται και όλα για αυτά για την κακοδιαχείριση των δασών. Λύση τώρα, αλλιώς καμία ομοσπονδιακή χρματοδότηση. Με την κατάλληλη διαχείριση των δασών, μπορούμε να σταματήσουμε την καταστροφή συνεχώς στην Καλιφόρνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι δηλώσεις του Τραμπ προκάλεσαν αντιδράσεις μελών της πυροσβεστικής κοινότητας, με τη Διεθνή Ένωση Πυροσβεστών να αναφέρει: Τα σχόλιά του είναι απαράδεκτα και προσβάλλουν τους πυροσβέστες και τους πληγέντες». 

Στη συνέχεια βέβαια, ο Αμερικανός πρόεδρος εστίασε στην μεγάλη  καταστροφή που έχουν προκαλέσει η φλόγες, οι οποίες εξαπλώνονται με ταχύτητα φωτός, ενώ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα θύματα. 

california-fire


Παρανάλωμα σπίτια διάσημων σταρ


Δεν είναι λίγοι οι διάσημοι που είδαν τα σπίτια τους να γίνονται παρανάλωμα από τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατακαίνε την Καλιφόρνια.

Οι φλόγες έκαψαν τις κατοικίες των Τζέραρντ Μπάτλερ, Μάιλι Σάιρους, Ρόμπιν Θικ, αλλά και Καμίλ Γκράμερ, ενώ δεκάδες σταρ όπως οι Καρντάσιαν, Σάιμον Κάουελ και Γουίλ Σμιθ εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω της πύρινης κόλασης.

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ ανέβασε στο Instagram βίντεο με τον εαυτό του έξω από το σπίτι του στο Μαλιμπού που είχε γίνει στάσχτη, ενώ η κοπέλα του τραγουδιστή Ρόμπιν Θικ είχε επίσης αναρτήσει φωτογραφίες από το δικό τους που είχε καταστραφεί.

Την ίδια στιγμή η Μάιλι Σάιρους και η σταρ της σειράς «The Real Housewives of Beverly Hills» ήταν ανάμεσα στους διάσημους που έμαθαν ότι τα σπίτια τους κυκλώθηκαν από την μανιασμένη λαίλαπα.

Το βράδυ της Κυριακής ο Βρετανός παραγωγός τηλεοπτικών προγραμμάτων και κριτής σε σόου ταλέντων, Σάιμον Κάουελ, εγκατέλειψε την 23 εκατ. δολαρίων βίλα του στο Μαλιμπού δίνοντας μάχη με το χρόνο και τη φωτιά που πλησίαζε επικίνδυνα.

Αλλοι διάσημοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους είναι οι Καρντάσιαν, συμπεριλαμβανομένης της Κιμ και του Κάνιε Γουέστ, Lady Gaga, Τζέσικα Σίμσον, Μάρτιν Σιν, Σερ και ο οσκαρικός σκηνοθέτης Γκιγιέρμο ντελ Τόρο.

but
camille
20308018
Το κατεστραμμένο σπίτι του τραγουδιστή Ρόμπιν Θικ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης