Μεξικό: Σύλληψη πέντε ατόμων για τη δολοφονία 22χρονης κόρης πολιτικού

Μεξικό: Σύλληψη πέντε ατόμων για τη δολοφονία 22χρονης κόρης πολιτικού

Η αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα, που θεωρούνται ύποπτα για την εμπλοκή τους στη δολοφονία της Βαλέρια Κρουζ Μέντελ – Η μητέρα της, βουλευτής, κατέρρευσε όταν έμαθε την τραγική είδηση 

mexico_valeria
Στη σύλληψη πέντε ατόμων για τη δολοφονία της 22χρονης Βαλέρια Κρουζ Μέντελ προχώρησαν οι αρχές του Μεξικό, λίγες ημέρες μετά τον θάνατό της, που έκανε τη βουλευτή μητέρα της να καταρρεύσει μέσα στη Βουλή, την περασμένη Πέμπτη.

Η 22χρονη δολοφονήθηκε στην πολιτεία της Βερακρούζ, όσο βρισκόταν σε ένα γυμναστήριο. Οι επιθεωρητές θεωρούν ότι η δολοφονία της προήλθε από λάθος, καθώς οι δράστες την μπέρδεψαν με σύντροφο μέλους αντίπαλης συμμορίας.

Την ίδια ώρα, πάνω από 25.000 άτομα έχουν πέσει θύματα δολοφονίας στο Μεξικό το 2017.

Ο κυβερνήτης της περιοχής, Μιγκέλ Άνγκελ Γιούνες ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ότι η 22χρονη φοιτήτρια ιατρικής ήταν το θύμα «παρεξήγησης», καθώς «η νεαρή κοπέλα δεν είχε καμία σχέση με οτιδήποτε εγκληματικό».

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, ένας άνδρας γνωστός ως «El Richy» που θεωρούνταν ύποπτος για τη δολοφονία της Βαλέρια, βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες μετά.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο άνδρας να σκοτώθηκε από μέλη της δικής του συμμορίας, επειδή δολοφόνησε λάθος πρόσωπο και πυροδότησε ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τα μέλη της συμμορίας.

Κλείσιμο
Ο Γιούνες υποστήριξε ότι οι αρχές θεωρούν ότι το πλέον πιθανό σενάριο είναι ο νεκρός άνδρας να ήταν ο δολοφόνος, καθώς τα αποτυπώματα των παπουτσιών του ταιριάζουν με αυτά που εντοπίστηκαν στο γυμναστήριο και είχε πάνω του το όπλο που χρησιμοποίησε για να πυροβολήσει την Βαλέρια Κρουζ.

Ανάμεσα στα άτομα που συνελήφθησαν είναι ένας άνδρας που φαίνεται να διέταξε τη δολοφονία και άλλα τέσσερα άτομα. Μέχρι στιγμής δεν είναι απολύτως ξεκάθαρος ο στόχος τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης