Ινδία: Πιλότος απέτυχε στο αλκοτέστ και του ανέστειλαν την άδεια πτήσης για τρία χρόνια

Ινδία: Πιλότος απέτυχε στο αλκοτέστ και του ανέστειλαν την άδεια πτήσης για τρία χρόνια

Κατά τον έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο – Του επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης πτήσης για τρία χρόνια

air_india
Απέτυχε στο αλκοτέστ και τώρα του απαγορεύεται να πετάξει για τρία χρόνια. Ο λόγος για έναν ανώτερο πιλότο της Air India, που επρόκειτο την Κυριακή να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Δελχί – Λονδίνο.

Ο πιλότος, που επίσης είναι και Διευθυντής Επιχειρήσεων της Αεροπορικής, διαπιστώθηκε ότι απέτυχε στο αλκοτέστ, αν και ο ίδιος αρνείται όσα του αποδίδουν. Ένας αναπληρωματικός πιλότος ανέλαβε να πραγματοποιήσει την πτήση.

Πάντως, οι αεροπορικές αρχές αναφέρουν ότι ο πιλότος είχε αποτύχει και πέρυσι στο αλκοτέστ, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή απαγόρευσης τριών μηνών.


«Τα προνόμια της άδειάς του ανεστάλησαν για μια περίοδο 3 ετών, από τις 11 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των ισχυόντων κανονισμών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας της Αεροπορίας (DGCA).


Πάντως ο πιλότος αναφέρει ότι έπεσε θύμα εσωτερικών συγκρούσεων στην Air India και ότι προτίθεται να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα του αλκοτέστ.

Οι κανόνες για τις αερομεταφορές απαγορεύουν στους πιλότους να πίνουν 12 ώρες πριν την πτήση, ενώ τα αλκοτέστ είναι υποχρεωτικά.

Τον Ιανουάριο, η DGCA ανέστειλε την άδεια δύο πιλότων (ενός άνδρα και μιας γυναίκας) που τσακώθηκαν μέσα στο κόκπιτ στην πτήση Μουμπάι – Λονδίνο, με αποτέλεσμα να απολυθούν από την εταιρεία τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης