Αντιδράσεις από τη ματαίωση της επίσκεψης του Τραμπ σε αμερικανικό κοιμητήριο εξαιτίας της βροχής

Αντιδράσεις από τη ματαίωση της επίσκεψης του Τραμπ σε αμερικανικό κοιμητήριο εξαιτίας της βροχής

Αποδοκιμασίες των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και αξιωματούχων στη Βρετανία και τις ΗΠΑ που υποστήριξαν ότι ο Τραμπ προσέβαλε τους Αμερικανούς στρατιώτες

DrqP3QCVYAAExnQ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μπορέσει να παραστεί σήμερα σε μια τελετή στη Γαλλία στη μνήμη Αμερικανών στρατιωτών και πεζοναυτών που σκοτώθηκαν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, διότι κατέστη αδύνατο να κανονιστεί εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης εξαιτίας της βροχής, έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

Η ακύρωσης της τελευταίας στιγμής της επίσκεψης του Αμερικανού ηγέτη προκάλεσε τις αποδοκιμασίες των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και αξιωματούχων στη Βρετανία και τις ΗΠΑ που υποστήριξαν ότι ο Τραμπ προσέβαλε τους Αμερικανούς στρατιώτες.

Ο πρόεδρος επρόκειτο να αποτίσει φόρο τιμής σε μια τελετή στο αμερικανικό κοιμητήριο στο Μπελό, σε απόσταση 85 χιλιομέτρων ανατολικά του Παρισίου, με τη σύζυγό του Μελάνια. Ωστόσο, η βροχή και οι έντονες νεφώσεις δεν επέτρεψαν στο ελικόπτερό του να ταξιδέψει στην περιοχή.

«Η παρουσία τους ματαιώθηκε εξαιτίας δυσκολιών προγραμματισμού και υλικοτεχνικής υποστήριξης που προκάλεσε ο καιρός» επισήμανε ο Λευκός Οίκος σε μια ανακοίνωση. Αντ' αυτού θα παρευρεθεί στην τελετή μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι, ο οποίος είναι απόστρατος στρατηγός, όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Η απόφαση αυτή πυροδότησε τις σφοδρές επικρίσεις χρηστών του Twitter. Μεταξύ αυτών ο Νίκολας Σόουμς, που είναι μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου και εγγονός του πρώην πρωθυπουργού Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο οποίος υποστήριξε ότι ο δισεκατομμυριούχος προσβάλλει τους Αμερικανούς στρατιώτες.

«Εκείνοι πέθαναν με το πρόσωπό τους στραμμένο στον αντίπαλο και αυτός ο αξιοθρήνητος ανεπαρκής @realDonaldTrump δεν μπορούσε καν να αψηφήσει τον καιρό για να αποτίσει φόρο τιμής στους Πεσόντες» έγραψε ο Σόουμς στο Twitter.

Κλείσιμο
Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου σημείωσαν ότι η απόφαση ελήφθη λόγω του καιρού και επικαλέστηκαν ανησυχίες για την ασφάλεια στην περίπτωση που θα κανόνιζαν βιαστικά τη μετακίνηση του προέδρου με αυτοκινητοπομπή.

Εντούτοις, ο Μπεν Ρόουντς, που υπηρέτησε ως αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας στον τομέα των στρατηγικών επικοινωνιών υπό τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, είπε ότι η δικαιολογία σχετικά με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν ευσταθούν.

«Βοήθησαν στον σχεδιασμό όλων των ταξιδιών του προέδρου Ομπάμα για 8 χρόνια» τόνισε σε tweet που έστειλε.

«Υπάρχει πάντα μια πρόβλεψη για τον παράγοντα βροχή. Πάντα».

Δεν έχει αποσαφηνιστεί τι αποφάσισε να κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ αντί να παραστεί στην τελετή. Ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη στο Παρίσι. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, έστειλε ένα tweet με το οποίο ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά για 243α γενέθλια» στο αμερικανικό σώμα των Πεζοναυτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης