Ο Μάριο Μπαλοτέλι ξεσπά κατά των ρατσιστών: «Είστε η άρρωστη πλευρά του κόσμου»

mario

Ο ποδοσφαιριστής της Νις γράφει στο Instagram για τους ρατσιστές: «Αξίζετε μόνο ένα πράγμα, να ζείτε μια ζωή μόνοι χωρίς κανένας να σας σκέφτεται και μια μέρα κανείς να μην σας θυμάται»

Ο Μάριο Μπαλοτέλι μέσω του Instagram προκαλεί όλους εκείνους που τον προσβάλλουν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης: «Πες μου τα πράγματα κατά πρόσωπο και όχι πίσω από την πλάτη». Και ξεσπά ο επιθετικός της Νις: «Εσείς οι ρατσιστές αξίζετε μόνο ένα πράγμα. Να ζείτε μια ζωή μόνοι χωρίς κανένας να σας σκέφτεται και μια μέρα κανείς να μην σας θυμάται. Ειστε η άρρωστη πλευρά του κόσμου», έγραψε ο Ιταλός ποδοσφαιριστής στο Instagram, απαντώντας στις προσβολές που εκτόξευσαν εναντίον του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. «Πες μου τα πράγματα κατά πρόσωπο, όχι μέσω της οθόνης του υπολογιστή ή του τηλεφώνου», γράφει σκληραίνοντας τη στάση του ο Μπαλοτέλι.

Ο ποδοσφαιριστής, όταν έπαιζε στην Ιταλία είχε γίνει θύμα ρατσιστικών επιθέσεων σχεδόν σε όλα τα γήπεδα της Ιταλίας, αφού είχε μπει στο στόχαστρο των νεοφασιστών της Forza Nuova: «Γεννήθηκα στην Ιταλία, μεγάλωσα στην Ιταλία και ποτέ δεν ήμουν στην Αφρική. Δυστυχώς είναι κακό να αποκτάς την ιθαγένεια στα 18 χρόνια σου. Από μικρός πέρασα δύσκολα χρόνια. Δεν είμαι πολιτικός, δεν είναι στις προτιμήσεις μου. Κάνω μια έκκληση στην ιταλική Πολιτεία γιατί σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος. Ναι, θα ήθελα να κάνω μια έκκληση για αυτό».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ρατσιστές και πρέπει να απομονωθούν γιατί είναι φορείς μιας σάπιας σκέψης, μεσαιωνικής. Εγώ είμαι Ιταλός, γεννήθηκα εδώ από γονείς Γκανέζους και το αισθάνομαι εκατό τοις εκατό. Αλλά σύμφωνα με το νόμο έγινα Ιταλός στα 18 χρόνια μου. Αυτός που θέλει να με βλέπει ως μαύρο, είναι γιατί θέλει να με βλέπει ως διαφορετικό. Γι΄ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι να καταγγείλουμε όλες τις μορφές διακρίσεων εναντίον μας. Είμαστε όλοι ίσοι. Θα το λέω στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (30)

LOL

Και το να περασεις τη ζωη σου κυνηγωντας μια μπαλα ειναι η αρρωστη πλευρα του κοσμου ομως.

Ελλην

Οποιος τον βλέπει ως μαύρο, τον βλέπει διαφορετικό..;; Ελεος πια με το μαύρο που το παρουσιάζουν ως άσπρο πολλοί.. Αλλά και ενας μαύρος ; Ειπαμε..Εκατοντάδες χρόνια πριν χρησιμοποιουσαν τους αφρικανικής προέλευσης ως σκλάβους..ηταν κάτι που το έκαναν και οι ίδιοι οι μαύροι γαιοκτημονες. Δεν αφήνουμε την καραμέλα πια ; Με αυτό το επιχείρημα έχουν καταλήξει όλοι να εξαπλωθούν στον κόσμο, να έχουν πνεύμα και αέρα γίγαντα όπου βρίσκονται και όταν κάποιος τους κοιτάξει κατάματα η δουν κάτι που δεν έχουν "τι..επειδή είμαι μαύρος ;"..!!! Ο λευκός που κοιτάζει τον λευκό που έχει πνεύμα και αέρα γίγαντα τι πρέπει να πει ; "τι ; ..επειδη δεν είμαι μαύρος ;" ..!!! Δεν μπορείς να κρύβεσαι πίσω από κάτι που συνέβη στους προπαππουδες σου (πέρα ότι και ο ίδιος ο προπαππους σου μπορεί να το έκανε στην φυλή σου ομοίως) για καιρό. Απλο είναι.. Είσαι μαύρος η καφετι χρωματικά. Αν είναι να ανασύρουμε όλοι για το τι έγινε στο παρελθόν ιστορικά σε προγόνους τότε, θα ξεσηκώθουν οι Έλληνες για ότι πέρασαν από εδώ χίλιοι δύο να μας κατακτήσουν επειδή είμασταν οι μαχητές Ελληνες.. Και στην Κίνα, Κορέα κλπ ομοίως. Παρεπιπτοντως..οι Κινέζοι και αν είναι διαφορετικοί αλλά, τα περι ρατσισμου μονο οι αφρικανικής καταγωγής τα λένε. Και.. τι λέτε ; ..once you go black...για τις λευκές !Αλλά αν κοιτάξει λευκός μια αφρικανα ; Στην αφρικανική ήπειρο σφάξατε ότι λιοντάρι, ελέφαντα και άγρια ζώα για να πουλήσετε..τσαμπα χρημα. Εκαναν εξεγέρσεις έναντι ομοίων τους ωστε να δώσουν τα πετρέλαια κ.α. αγαθά του υπεδάφους τους προς εκμετάλλευση, ώστε να βγουν από την δυστυχία (βλέπε Νιγηρία κλπ) αλλά εντέλει δεν πήραν τίποτα, και βγήκαν παγανιά σε όλα τα αλλα κράτη του κόσμου..μπηκαν παράνομα μέσα και φώναζαν γιατί είναι ρατσισμός το να τους διώξεις. Δεν μιλάω καν για τους εμφυλιους σε ομοιους. Κάτσε κάποια στιγμή στην ζωή σου μαύρε η άνθρωπε αφρικανικής καταγωγής, και να κοιτάξεις πίσω σου γενεαλογικα στο τι έχεις κάνει, πως συμπεριφερεσαι και έχεις αντιμετωπίσει τους αλλους εκ των έσω σου. Self reflect. 400 χρόνια μας είχαν για σκλάβους οι Τούρκοι και στα δικά μας εδάφη. Δεν φωναξαμε για ρατσισμό έναντιων Ελλήνων όμως. Και ας μπηκαν με στρατο και σκότωσαν χιλιάδες συνελληνες για να το πράξουν αυτό. Αξιοπρέπεια !! Ολα τα χρησιμοποιειτε μεθοδευμένα στηριζόμενοι σε μια απόχρωση δέρματος και κάνετε και μαθήματα ηθικής με μορφή μομφής, λόγω αναζητησης γερου βυζαγματος όλων των άλλων οικονομιών-κρατων-λαων-φυλετικων ομάδων και χρωματικών αποχρώσεων δέρματος. Έλα κάνε μας την χάρη. Κέρασμα Ελλην.

Σοβαρά

Ιταλός πολίτης είσαι Μάριο. Ιταλός υπήκοος. Δεν έχεις ιθαγένεια ιταλική γιατί δεν είσαι Ιταλός. Με γονείς γκανέζους και με όλους σου τους παπουδογιαγιάδες να είναι αφρικανοί αφρικανός γκανέζος είσαι.----------------------------------------------------------------------------Αλήθεια γιατί ντρέπεσαι να δηλώσεις ότι είσαι περήφανος γκανέζος;;; Δεν είναι ρατσισμός κατά της χώρας καταγωγής σου αυτό που κάνεις;------------------------------------------------------------------------------------Αν δηλαδή εγώ είχα γεννηθεί στην Κίνα...θα ήμουν Κινέζος(;;;)

ΡΕ

Ναι Κινεζος πολιτης θα εισουν

Ενημέρωση

Ο άνθρωπος Ιταλός είναι, στην Ιταλία γεννήθηκε και δεν ξέρει άλλη χώρα. Το μόνο αντικειμενικό κριτήριο προσδιορισμού της εθνικότητας είναι το το ποιά εθνικότητα γράφουν τα χαρτιά του. Δεν υπάρχει άλλο αντικειμενικό νομικό κριτήριο. Από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να ορίζει τα δικά του υποκειμενικά κριτήρια, αλλά καλύτερα να τα κρατάει για τον εαυτό του διότι δεν αφορούν κανέναν άλλο. Εκτός κι αν εκκινήσει στην Ιταλία νέα νομοθετική πρωτοβουλία για να παίζουν ρόλο οι εθνικότητες των παππούδων ή των προπαππούδων.

Βασικές γνώσεις

Mετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η έννοια της ιθαγένειας, υπηκοότητας και εθνικότητας συμπίπτουν (σχεδόν) σε όλες τις χώρες του κόσμου, δεν υπάρχει πια διάκριση των εννοιών, και δεν θα είχε και καμιά χρησιμότητα. Βέβαια, σε μερικές χώρες είναι πιο εύκολο και σε άλλες χώρες πιο δύσκολο (π.χ. Ελβετία) να πάρεις εκ των υστέρων, π.χ. ως ενήληκος, την ιθαγένεια-εθνικότητα-υπηκοότητα.

τζενη

προσπαθω να θυμηθω εναν μαυρο που να εμεινε τ'ονομα του χαραγμενο στην ιστορια για παντα στους αιωνες, αλλα μονο κατι μπλουζιστες μου ερχοντε στου νου και μερικοι αθλητες. φυσικα δεν θα γραψω για λευκους γιατι μονο τους Ελληνες αν εγραφα απο την αρχαια Ελλαδα δεν θα μου εφτανε ο χωρος για το κειμενο.

Καλά!

Σύμφωνα με απόψεις γενετιστών οι αρχαίοι ελληνες είχαν πολλά κοινά γενετικά στοιχεία με τους φοίνικες και τους βορειοαφρικανους.Εμεις φυσικά δεν έχουμε καμία σχέση μαζί τους, οπότε μπορούμε να ήμαστε ήσυχοι με την λευκή γυφτομαβριδεριλα μας.

κατεχόμενα Πατήσια ωρα μηδεν

αν ρατσισμός ειναι να μην θέλεις να εποικίσουν εγκληματικά τριτοκοσμικά απόβλητα τον τόπο σου.... ε τότε είμαστε όλοι ρατσιστές.....

Σαββιδης Γιαννης

Έτσι ακριβώς...

Για όσους δεν κατάλαβαν χαχα

Φασίστες τεμπέληδες εσάς εννοούσε ο Μπαλοτέλι

takis

αν συναντουσες τον παππου σου θα του ελεγες οτι εισια ιταλος?

Να μείνουν στην Αφρική

Ποιός τους κάλεσε να έρθουν στην Ευρώπη ; Και που κουβαλήθηκαν εδώ τι μας προσέφεραν εκτός από προβλήματα ; Αν τους αρέσει τόσο πολύ η Ευρώπη, ας έρχονται για τουρισμό και μετά επιστροφή στην Αφρική. Δεν τους αντιπαθούμε αλλά και δεν τους χρωστάμε τίποτα, ιδιαίτερα την μόνιμη παραμονή τους στην Ευρώπη εις βάρος των γηγενών.

Τεο7

Υπάρχουν και πολλοί μαύροι εξαιρετικοί άνθρωποι.

Στεφανος

Κάνεις δεν είναι ρατσιστής με το χρώμα ή με τη φυλή. Είμαστε όμως ρατσιστές με συμπεριφορές και όταν ομάδες ολοκληρες Αφρικανών η ασιατικών φύλων συμπεριφερονται χωρίς ίχνος πολιτισμού και στοιχειωδών κανόνων συμπεριφοράς τότε συγνώμη αλλά δεν είμαστε εμείς ρατσιστές, αυτοί είναι προβληματικοι. Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε.

Σαββιδης Γιαννης

Πολύ σωστά....γιατί στη χώρα αυτή....αν είσαι λογικός....υποφέρεις...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mogerini

Η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής ανέφερε, μετά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, πως δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία στην απαγόρευση εξαγωγής όπλων για νομικούς λόγους - Τι ανέφερε για τις παράνομες γεωτρήσεις στα ανοικτά της Κύπρου

1syria-maxhtika-arthro

Ο Τούρκος πρόεδρος αδιαφορεί για τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και λέει ότι θα συνεχίσει μέχρι την τελική νίκη  - Στην καταδίκη της Τουρκίας για της ενέργειές της στη βόρεια Συρία προχώρησε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο

4
DAN1

Η ελληνοαλβανική μουσική συνεργασία θα παρουσιαστεί και σε Αθήνα–Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο - Το ροκ φέρνει πιο κοντά τους λαούς! Όταν ο Χρήστος Δάντης άρχισε να τραγουδάει προχτές το βράδυ το «Το παλιό μου παλτό», περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι  σηκώθηκαν όρθιοι, άναψαν αναπτήρες και κινητά για να τον συνοδέψουν μέσα σε αποθέωση.

stoltenberg__2_

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε για άλλη μια φορά πως «η Τουρκία είναι σημαντική για τη συμμαχία» στη διάρκεια μιας συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο