Ολλανδός 69 ετών ζητά από δικαστήριο να του κόψει είκοσι χρόνια στην ταυτότητα για να μπορεί... να βρει ταίρι στο Tinder!

Ολλανδός 69 ετών ζητά από δικαστήριο να του κόψει είκοσι χρόνια στην ταυτότητα για να μπορεί... να βρει ταίρι στο Tinder!

«Αισθάνομαι νέος, τα ’χω τετρακόσια και θέλω αυτό να αναγνωριστεί νομικώς διότι αισθάνομαι ότι η ηλικία μου με κακοποιεί, με τραυματίζει και με κάνει να υφίσταμαι διακρίσεις», δήλωσε σήμερα στο AFP ο Ράτελμπαντ, προσωπικός γυμναστής «εξειδικευμένος στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης»

tinder
Ένας 69χρονος Ολλανδός αυτοπαρουσιάζεται ως "νεαρός θεός" και κατέφυγε στη Δικαιοσύνη για να μπορεί να δηλώνει 49χρονος αντί για 69χρονος γιατί υφίσταται διακρίσεις λόγω ηλικίας λόγω ηλικίας στην αγορά εργασίας, αλλά και τον... έρωτα!
Το πρωτοφανές αίτημα του Εμίλε Ράτελμπαντ άφησε άφωνους τους νομικούς δικαστηρίου της νοτιοανατολικής Ολλανδίας. Ο 69χρονος ζητά να αλλάξει η ημερομηνία γέννησής του στο διαβατήριό του από 11 Μαρτίου του 1949 σε 11 Μαρτίου του 1969 και η ηλικία του να γίνει αυτομάτως 49.

«Αισθάνομαι νέος, τα ’χω τετρακόσια και θέλω αυτό να αναγνωριστεί νομικώς διότι αισθάνομαι ότι η ηλικία μου με κακοποιεί, με τραυματίζει και με κάνει να υφίσταμαι διακρίσεις», δήλωσε σήμερα στο AFP ο Ράτελμπαντ, προσωπικός γυμναστής «εξειδικευμένος στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης».

Πρόκειται για ένα «απολύτως νόμιμο» αίτημα, επιχειρηματολόγησε ο Ράτελμπαντ τη Δευτέρα ενώπιον δικαστηρίου του Άρνεμ. «Σήμερα μπορούμε να επιλέξουμε τη δουλειά μας, το φύλο μας, τον πολιτικό και σεξουαλικό προσανατολισμό μας. Έχουμε ακόμη και το δικαίωμα να αλλάξουμε όνομα. Άρα γιατί να μην έχουμε το δικαίωμα να αλλάξουμε ηλικία;», διερωτήθηκε.

Ο Ράτελμπαντ επιχειρηματολόγησε επίσης ότι σύμφωνα με τους γιατρούς του έχει σώμα 45χρονου και περιέγραψε εαυτόν ως «νεαρό θεό«. Μάλιστα δήλωσε ότι θα απαρνηθεί την σύνταξή του, αν αλλάξει η ημερομηνία γέννησής του.

Η ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad γράφει ότι το δικαστήριο του Άρνεμ φάνηκε επιφυλακτικό απέναντι στην πρωτόγνωρη αυτή υπόθεση και επισήμανε ότι δεν υπάρχει νομικός μηχανισμός που να επιτρέπει σε κάποιον να αλλάξει την ημερομηνία γέννησής του.

Κλείσιμο
Όμως ο Ράτελμπαντ επιχειρηματολόγησε και πάλι ότι αισθάνεται ότι υφίσταται διακρίσεις λόγω της ηλικίας του και ότι αυτή επηρεάζει τις ευκαιρίες που έχει στον τομέα της απασχόλησης, αλλά και τις επιτυχίες του στην εφαρμογή γνωριμιών Tinder.

«Ως 69χρονος έχω περιορισμένες δυνατότητες. Αν είμαι 49, μπορώ να αγοράσω καινούργιο σπίτι, να οδηγήσω άλλο αυτοκίνητο. Μπορώ να κάνω περισσότερη δουλειά», προσθέτει και σημειώνει: «Όταν είμαι στο Tinder και λέω ότι είμαι 69, δεν παίρνω καμία απάντηση. Αν είμαι 49, με το πρόσωπο που διαθέτω, θα είμαι σε πλεονεκτική θέση».

«Η υπόθεση αυτή είναι πρωτόγνωρη, δεν υπάρχει νομικό προηγούμενο. Οι πιθανότητες επιτυχίας είναι ελάχιστες, αλλά ελπίζουμε ότι η νομοθεσία θα αλλάξει εν καιρώ», σχολίασε ο δικηγόρος του 69χρονου.

Το δικαστήριο του Άρνεμ θα εκδώσει την ετυμηγορία του εντός τεσσάρων εβδομάδων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης