Αθώος ο Νετανιάχου για την υπόθεση αγοράς υποβρυχίων από τη γερμανική Thyssenkrupp

νετ

Η συμφωνία για τρία υποβρύχια και τέσσερα σκάφη περιπολίας ήταν αντικείμενο έρευνας για διαφθορά από το 2016, όταν το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10 TV μετέδωσε πως ο Ντέιβιντ Σίμρον, προσωπικός δικηγόρος και μακρινός συγγενής του Νετανιάχου, εκπροσωπούσε επίσης τον τοπικό αντιπρόσωπο της Thyssenkrupp, τη Marine Systems

Να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του δικηγόρου του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου ζήτησε η ισραηλινή αστυνομία.
Ο δικηγόρος του κ. Νετανιάχου και άλλοι πέντε ύποπτοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την υπόθεση ενός συμβολαίου, αξίας 2 δισεκ. δολαρίων, για την πώληση υποβρυχίων της γερμανικής Thyssenkrupp στο Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου ανακρίθηκε από την αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας όμως σύμφωνα με ανακοίνωση δεν θεωρείται ύποπτος.

Η συμφωνία για τρία υποβρύχια και τέσσερα σκάφη περιπολίας ήταν αντικείμενο έρευνας για διαφθορά από το 2016, όταν το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10 TV μετέδωσε πως ο Ντέιβιντ Σίμρον, προσωπικός δικηγόρος και μακρινός συγγενής του Νετανιάχου, εκπροσωπούσε επίσης τον τοπικό αντιπρόσωπο της Thyssenkrupp, τη Marine Systems, εγείροντας ανησυχίες για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων.

«Δεν έχω διαπράξει κανένα έγκλημα», δήλωσε ο Σίμρον στον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet, το οποίο τον ρώτησε σχετικά με τις αστυνομικές συστάσεις προς τους εισαγγελείς και ανήρτησε ένα ηχητικό των δηλώσεών του.

Το γραφείο του Σίμρον και ένας εκπρόσωπος αρνήθηκαν να σχολιάσουν όταν τους ζητήθηκε από το Reuters. Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως αργότερα θα εκδοθεί ανακοίνωση.

«Οι πληροφορίες μας προέρχονται μέχρι τώρα μόνο από τον Τύπο, δεν έχουμε ακόμη οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη πληροφορία», ανέφερε σε μια ανακοίνωση εκπρόσωπος της Thyssenkrupp. «Μόλις έχουμε γνώση όλων των γεγονότων, θα εξετάσουμε περαιτέρω μέτρα στο πλαίσιο των νομικών δυνατοτήτων.»

Μεταξύ των υπόλοιπων υπόπτων που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να τους ασκηθεί δίωξη είναι αξιωματικοί του ναυτικού εν αποστρατεία και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ο Νετανιάχου έχει κατονομαστεί ως ύποπτος σε άλλες τρεις έρευνες για διαφθορά. Τον Φεβρουάριο, η αστυνομία συνέστησε να απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες στις δύο – η μία αφορά δώρα που φέρεται ότι έλαβε από πλούσιες προσωπικότητες, η άλλη μια μυστική συμφωνία που φέρεται ότι επιχείρησε να συνάψει με μια λαϊκή εφημερίδα για να έχει ευνοϊκή κάλυψη. Ο γενικός εισαγγελέας δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα του ασκηθεί δίωξη.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bigben0

Αποκωδικοποιώντας τη συμφωνία - 3.000.000 Ευρωπαίοι στη Βρετανία και 1.000.000 Βρετανοί στην ΕΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται και να λαμβάνουν τις παροχές στην επιλεγόμενη χώρα διαμονής τους - Η μεταβατική περίοδος, τα σύνορα Ιρλανδίας-Βόρειας Ιρλανδίας και οι ειδικές διατάξεις για την Κύπρο

18841750

Σύμφωνα με το Sky Data μόλις ένας στους επτά Βρετανούς πιστεύει ότι η συμφωνία του Brexit που πρότεινε η Μέι είναι καλύτερη τόσο από μία «μη συμφωνία», όσο και από την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Το 55% θέλει νέο δημοψήφισμα

2
may153

Μετά από μία θυελλώδη μέρα στο κοινοβούλιο και μπαράζ παραιτήσεων μελών της κυβέρνησης, η Τερέζα Μέι, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί και υποστήριξε ότι η συμφωνία για το Brexit διασφαλίζει τον βρετανικό λαό

18
fet

Ανοίγει ξανά η υπόθεση της  έκδησή του - Ζητούν λεπτομέρειες για το καθεστώς παραμονής του στις ΗΠΑ, όπου ζει αυτοεξόριστος - Ο Ερντογάν τον κατηγορεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης  Ιουλίου 2016

3