Ομοσπονδιακό Εφετείο HΠA: H κυβέρνηση να συνεχίσει το πρόγραμμα DACA για την προστασία των "Ονειροπόλων"

Ομοσπονδιακό Εφετείο HΠA: H κυβέρνηση να συνεχίσει το πρόγραμμα DACA για την προστασία των "Ονειροπόλων"

Dreamer_sign_photo
Εφετείο της Καλιφόρνιας έκρινε σήμερα ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα που είχε εγκριθεί από τον προκάτοχό του, τον Μπαράκ Ομπάμα, για την προστασία χιλιάδων μεταναστών οι οποίοι μπήκαν παράνομα στις ΗΠΑ όταν ήταν ακόμη ανήλικοι.

Η απόφαση του Εφετείου της 9ης Περιφέρειας του Σαν Φρανσίσκο διατηρεί εν ισχύ το πρόγραμμα DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) που τέθηκε σε εφαρμογή το 2012. Με αυτό απαγορευόταν η απέλαση των λεγόμενων "Ονειροπόλων" και τους δόθηκε η άδεια να εργάζονται στις ΗΠΑ, όχι όμως και να πάρουν την υπηκοότητα.

Την Δευτέρα, η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να εξετάσει την απόφαση ενός ομοσπονδιακού δικαστή που απαγόρευσε στον Τραμπ να τερματίσει το πρόγραμμα πριν αποφανθεί για την υπόθεση αυτή το Εφετείο του Σαν Φρανσίσκο.

Την Τετάρτη, μία ημέρα μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς για να βρεθεί μια λύση στο θέμα αυτό, όμως θέλει να περιμένει πρώτα την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης