Ατελείωτη η διαμάχη για το σπίτι του Χίτλερ - 1,5 εκατ. ευρώ ζητά η ιδιοκτήτρια

Στην ιδιοκτήτρια είχε καταβληθεί το ποσό των 310.000 ευρώ ως αποζημίωση, αρκετά χαμηλότερο από το 1,5 εκατ. που εκτιμά τώρα ως αξία του  ο πραγματογνώμονας

Στην επόμενη φάση περνά τώρα η διαμάχη για το σπίτι στο οποίο είχε γεννηθεί ο, ο Αδόλφος Χίτλερ, στο Μπραουνάου της Άνω Αυστρίας, καθώς η Δικαιοσύνη εξετάζει την προσφυγή της ιδιοκτήτριας η οποία ζητά ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό από εκείνο που της καταβλήθηκε από το αυστριακό κράτος για την απαλλοτρίωση του σπιτιού.

Από σήμερα, δύο πραγματογνώμονες παρουσιάζουν στο δικαστήριο δύο διαφορετικές εκτιμήσεις ως προς την αξία του σπιτιού και ως προς το ποσό που θα έπρεπε να καταβληθεί στην ιδιοκτήτριά του.

Ο πραγματογνώμονας από την πλευρά της ιδιοκτήτριας, εκτιμά πολύ μεγαλύτερη την αξία του σπιτιού, το οποίο, έπειτα από αναγκαστική απαλλοτρίωση, στη βάση νόμου που ψηφίστηκε από την αυστριακή Βουλή, βρίσκεται εδώ και σχεδόν δύο χρόνια στην ιδιοκτησία του αυστριακού κράτους.

Στην ιδιοκτήτρια είχε καταβληθεί το ποσό των 310.000 ευρώ ως αποζημίωση, που είναι αρκετά χαμηλότερο από το 1,5 εκατομμύριο που εκτιμά τώρα ως αξία του σπιτιού ο πραγματογνώμονας, ο οποίος αναφέρει ότι, ακόμη και εάν δεν ληφθεί υπόψη η "ιστορικότητα" του κτιρίου, η αξία του φθάνει τις 800.000 ευρώ.

Τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ποσό το οποίο καταβλήθηκε στην ιδιοκτήτρια και σε εκείνο που ο ίδιος εκτιμά ως αξία του σπιτιού, ο πραγματογνώμονας δικαιολογεί με την υποβάθμιση της κατάστασης του κτιρίου που υπήρξε κατά την εκτίμηση της αξίας του από τις κρατικές υπηρεσίες.

Με απόφασή του, της 30ής Ιουνίου 2017, το αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο είχε απορρίψει την αγωγή κατά της απαλλοτρίωσης που είχε καταθέσει πέρυσι τον Ιανουάριο η έως τότε ιδιοκτήτρια του σπιτιού.

Η απαλλοτρίωση του σπιτιού προβλεπόταν στον σχετικό ομοσπονδιακό νόμο που είχε ψηφίσει με μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής στις 15 Δεκεμβρίου 2016, δίνοντας ένα τέλος στις πολυετείς συζητήσεις για το μέλλον του κτιρίου.

Ο ομοσπονδιακός νόμος ορίζει τη μεταβίβαση στο αυστριακό κράτος από τα μέσα του Ιανουαρίου 2017, του δικαιώματος ιδιοκτησίας, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την πώληση του σπιτιού από την ιδιοκτήτριά του, στην οποία επρόκειτο να καταβληθεί η αναλογούσα αποζημίωση.

hitler


Με τον νόμο τερματιζόταν η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο κράτος και την ιδιοκτήτρια, διαμάχη που είχε ξεκινήσει από το 2011, με το σπίτι να παραμένει από τότε κενό, ενώ κατά διαστήματα είχαν γίνει διάφορες προτάσεις ως προς τη μελλοντική χρήση του.

Το κτίριο ενοικίαζε από το 1972 και μετά το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών από την ιδιοκτήτριά του, και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011 είχε εγκατεστημένο εκεί ένα Εργαστήρι για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Το μηνιαίο μίσθωμα, για τα συνολικά 800 τετραγωνικά μέτρα του διώροφου κτιρίου, ανέρχονταν σε 4.800 ευρώ που "μοιράζονταν" σε αναλογία 60% και 40%, αντίστοιχα, το υπουργείο και ο δήμος της πόλης Μπραουνάου.

Για το κτίριο υπάρχουν σκέψεις από την επίσημη Πολιτεία να χρησιμοποιηθεί, μετά τη διαμόρφωσή του, για κοινωνικές ή άλλες διοικητικές υπηρεσίες, και σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να παραμείνει οποιαδήποτε διασύνδεσή του με το πρόσωπο του Χίτλερ, διότι διαφορετικά θα συνεχίζεται ο μύθος του σπιτιού όπου γεννήθηκε.

Στον προβλεπόμενο διαγωνισμό αρχιτεκτόνων για την αναδιαμόρφωση του κτιρίου σκοπός είναι μέσα από αυτή να αλλάξει ριζικά η εικόνα του, ώστε να μην είναι πλέον δυνατό να αποτελεί τόπο μνήμης και προσκυνήματος για νεοναζιστές και ακροδεξιούς.

Ο σημερινός πρόεδρος της αυστριακής Βουλής και πρώην υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα, είχε ταχθεί στο παρελθόν υπέρ της κατεδάφισης του κτιρίου ως "καθαρότερης λύσης", ωστόσο με κάτι τέτοιο θα προέκυπταν πρακτικά προβλήματα εξαιτίας του γεγονότος ότι το κτίριο (σ.σ. η πρόσοψή του) έχει κριθεί ως διατηρητέο.

Στο σχετικά απλοϊκό και άσημο διώροφο κτίριο με τη διεύθυνση "Σάλτσμπουργκερ Φόρστατ 15" στο Μραουνάου, στο ομόσπονδο κρατίδιο της Άνω Αυστρίας, στο οποίο ζούσε από τα τέλη του 19ου αιώνα ο τελωνειακός υπάλληλος 'Αλοϊς Χίτλερ με τη σύζυγό του Κλάρα.

Στο κτίριο αυτό γεννήθηκε -ως τρίτο από τα έξι παιδιά του ζεύγους- στις 20 Απριλίου του 1889 και παρέμεινε εκεί μέχρι την ηλικία των τριών ετών, ο μεγαλύτερος εγκληματίας στην ιστορία της ανθρωπότητας, με την πόλη στις όχθες του ποταμού Ινν να ζει μέχρι σήμερα στη μαύρη σκιά αυτής της "κλ

Δείτε βίντεο: Ατελείωτη η διαμάχη για το σπίτι του Χίτλερ - 1,5 εκατ. ευρώ ζητά η ιδιοκτήτρια
video placeholder


ΣΧΟΛΙΑ (10)

Το ότι υπάρχουν

"Ελληνες" που εξυμνούν τον αδίστακτο σφαγέα Χίτλερ που με τους ομοιδεάτες του, ξεκλήρισε ολόκληρα Ελληνικά χωριά είναι αδιανόητα ανατριχιαστικό.

Μπρρρρ....

... Οι κακόμοιροι οι εργαζόμενοι κι οι υπάλληλοι που δουλεύουν κει μέσα, πρέπει, όσο και νάναι, να φοβούνται τις δαιμονικές δυνάμεις, τα φαντάσματα των εκατομμυρίων θυμάτων και την αρνητική αύρα του οικήματος. Θα πρέπει να παίρνουν ειδικό επίδομα που αναγκάζονται να δουλεύουν σε αυτό το μέρος, ...ίσως η αρνητική ψυχολογία του χώρου και η καταθλιπτική ατμόσφαιρα (αποκλείεται να υπάρχει γέλιο κει μέσα) τούς στερεί και χρόνια ζωής.

Ζιγκ

Kανένας μασώνος δεν θα αγγίξει ούτε τούβλο από το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Γίγαντας. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα των νικητών Συμμάχων, οι οποίοι ξαναέγραψαν την ιστορία καταπώς τους βόλευε. Τιμή και δόξα στον ΑΧ.

Άλλος

Και κλάααμα τα χρυσαύγουλα.. Τα οποία φυσικά κατά τ'άλλα αρνούνται ότι είναι νοσταλγοί, ούτε δέχονται ότι είναι ναζιστές, ο χαιρετισμός τους είναι αρχαιοελληνικός, όπως και η σβάστικα που κάνουν τατουάζ... εγαιρθιτι πατριόταις.. ΟΥΓΚ...

χαχαχαχαχα

ο μεγαλύτερος εγκληματίας στην ιστορία της ανθρωπότητας δηλαδή ο ΚΟΡΤΕΖ τι ήταν εκπολιτιστής;;;; καλά άσε Μάο και Στάλιν από το Ριζοσπάστη το σηκώσατε το άρθρο;;;

Victor

Στάλιν και Μάο υπήρξαν μεγαλύτεροι εγκληματίες και σκότωσαν περισσότερους ανθρώπους.

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ. Ο 'Αλοϊς Χίτλερ πατέρας του Αδόλφου Χίτλερ ήταν γιος της Μαρίας-Άννας Schicklgruber (1795-1847), αλλά υιοθετήθηκε το 1842 από τον Johann Georg Hiedler (1792-1857). Τότε απεστάλη για να ζήσει με τον αδελφό του Hiedler, Johann Nepomuk Hiedler. Τη δεκαετία του 1920 υπήρχε μια φήμη στην Αυστρία ότι ο βιολογικός πατέρας του Αδόλφου ο 'Αλοϊς ήταν Εβραίος. Η μητέρα του είχε εργαστεί ως υπηρέτρια μιας πλούσιας οικογένειας πλουσίων Εβραίων , που ονομαζόταν Frankenberger, και είχε μείνει έγκυος από τον γιο της οικογένειας αυτής.

Μακης

Κουνια που σε κουναγε!!! Ο Χιτλερ ηταν καθαρος Γερμανος και η προπαγανδα των εβραιων δν περναει ...διαβασε..... Nazi official Hans Frank suggested that Alois's mother had been employed as a housekeeper by a Jewish family in Graz, and that the family's 19-year-old son Leopold Frankenberger had fathered Alois.[11] No Frankenberger was registered in Graz during that period, and no record has been produced of Leopold Frankenberger's existence,[12] so historians dismiss the claim that Alois's father was Jewish.[13][14] Επισης ανοιξε τα στραβα σου και διαβασε την πολιτικη διαθηκη του [...] ...ενας μεγαλος ηγετης στην παγκοσμια ιστορια....αυτη ειναι η πραγματικοτητα...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

state_cyprus_turkey

«Όπως και οι Ευρωπαίοι, έχουμε εκφράσει βαθιές ανησυχίες για τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις σε αυτά τα νερά της Κύπρου», ανέφερε η εκπρόσωπος Μόργκαν Ορτέιγκους

marshall_main

Έρευνα σοκ από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια - Το νησιωτικό σύμπλεγμα Μάρσαλ και ειδικότερα οι ατόλες του Μπικίνι και του Enewetak, αποτέλεσαν πεδία δοκιμής για το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ από το 1946 έως το 1958