Ινδονησία: Αεροπλάνο καθηλώθηκε στον διάδρομο λόγω της μυρωδιάς των durian!

Sriwijaya_Air

Λέγεται πως το durian έχει τη χειρότερη μυρωδιά στον κόσμο - Σε αρκετές πόλεις απαγορεύεται η κατανάλωσή του σε κλιστούς χώρους - Οι επιβάτες της πτήσης ήρθαν στα χέρια με μέλη του πληρώματος ζητώντας να ξεφορτωθούν οι δύο τόνοι durian που είχαν φορτωθεί

Στο έδαφος παρέμεινε αεροπλάνο της εταιρείας Sriwijaya Air στην Ινδονησία, λόγω της έντονης διαμαρτυρίας των επιβατών για δυσοσμία.

Η δυσοσμία προερχόταν από τους 2 τόνους του φρούτου durian που καίτοι βρισκόταν στις αποσκευές, δημιούργησε πολύ άσχημο περιβάλλον στην καμπίνα.

Το durian θεωρείται μεν εκλεκτό φρούτο, ωστόσο η μυρωδιά του είναι ανυπόφορη. Οι επιβάτες που βρίσκονταν στην πτήση από το Μπενγκουλού στην Τζακάρτα ζήτησαν από την αεροπορική εταιρεία να βγάλει το φρούτο από την πτήση και μάλιστα ορισμένοι έφτασαν σε σημείο να παίζουν ξύλο με μέλη του πληρώματος.

Η αεροπορική εταιρεία τελικά ξεφόρτωσε τους σάκους και η πτήση έγινε με μια ώρα καθυστέρηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι οι κανονισμοί της είναι συμβατοί με τη μεταφορά του δυσώδους φρούτου σε εμπορική πτήση. «Δεν είναι παράνομο να μεταφέρουμε durian σε πτήση, εφόσον είναι σωστά συσκευασμένο σύμφωνα με τους κανονισμούς πτήσεων. Πολλές αεροπορικές το κάνουν», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης στην Jakarta Post.

Το φρούτο durian θεωρείται ιδιαίτερα εκλεκτό σε πολλές περιοχές της Ασίας, όμως η έντονη μυρωδιά του, το καθιστά αμφιλεγόμενο.


durian


Μάλιστα, ένας επιβάτης περιέγραψε τι συνέβη κατά την πτήση, που έγινε τη Δευτέρα, στο Facebook. «Όταν μπήκα στο αεροπλάνο, μπορούσα ήδη να μυρίσω το φρούτο. Διαμαρτυρήθηκα στο πλήρωμα αλλά μου είπαν απλά να συμπληρώσω μια φόρμα καταγγελίας», έγραψε ο Αμίρ Ζιντάν.Αν και το πλήρωμα διαβεβαίωσε ότι η μυρωδιά θα εξαφανιζόταν με την απογείωση του αεροπλάνου, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις.

«Φώναξα στους άλλους επιβάτες: “Ποιος θέλει να πετάξει;” και όλοι απάντησαν “όχι εμείς”»! Μάλιστα, όπως είπε, άλλοι επιβάτες διαμαρτύρονταν και άλλοι σχεδόν ήρθαν στα χέρια με το πλήρωμα.

Τελικά, η αεροπορική εταιρεία υποχώρησε και ζήτησε από τους επιβάτες να αποβιβαστούν για να ξεφορτώσουν το φρούτο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20080798

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν πιάστηκε... αδιάβαστος στη συμφωνία της Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες, που έχει προκαλέσει πολιτική κρίση στη χώρα – Παρόλα αυτά υποστήριξε ότι θα έκανε καλύτερη δουλειά στις διαπραγματεύσεις

theresa_may_omilia_arthro

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας δίνει μάχη για να κρατηθεί στην πρωθυπουργία – Υποστήριξε ότι οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι δεν έχουν συγκεντρώσει τις απαιτούμενες επιστολές για τη διαδικασία πρότασης μομφής

dafni_gkalizia

Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει αυτούς που θεωρεί ότι σχεδίασαν τη δολοφονία της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία – Η δολοφονία της έγινε πριν 13 μήνες και η έρευνα είναι «σε πολύ προχωρημένο στάδιο» 

20325447

Η Τερέζα Μέι είναι αντιμέτωπη με πρόταση μομφής από τα μέλη του κόμματός της – Η προηγούμενη εβδομάδα σημαδεύτηκε από τη συμφωνία της με την ΕΕ για το Brexit, παραιτήσεις υπουργών και σενάρια για το μέλλον και την πρόταση μομφής