Ερντογάν: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν διαταράσσουν τη διεθνή ισορροπία

Ερντογάν: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν διαταράσσουν τη διεθνή ισορροπία

Οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν μία ημέρα αφού οι ΗΠΑ επανέφεραν σε ισχύ τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν, μετά την απόσυρσή τους από τη διεθνή συμφωνία του 2015

ernto09
Η Τουρκία δεν θα συμμορφωθεί με τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της Ουάσινγκτον να επαναφέρει τις κυρώσεις «αποσταθεροποιητική για τον κόσμο».

Οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν μία ημέρα αφού οι ΗΠΑ επανέφεραν σε ισχύ τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν, μετά την απόσυρσή τους από τη διεθνή συμφωνία του 2015.

«Δεν θεωρούμε τις κυρώσεις σωστές. Είναι ένα βήμα που έχει στόχο να διαταράξει τη διεθνή ισορροπία. Είναι αντίθετο στο διεθνές δίκαιο. Δεν επιθυμούμε να ζούμε σε έναν ιμπεριαλιστικό κόσμο», τόνισε ο Ερντογάν μιλώντας σε Τούρκους βουλευτές, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα αγόρασε περίπου 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ιρανικού φυσικού αερίου.

Αναφορικά με τη Συρία, ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε ότι οι κοινές περιπολίες Αμερικανών και Κούρδων μαχητών κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα είναι απαράδεκτες, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένει από τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ να τις τερματίσει.

Ο Ερντογάν πρόκειται να συναντηθεί με τον Τραμπ στο Παρίσι αυτό το Σαββατοκύριακο με την ευκαιρία των εορτασμών από τα 100 χρόνια από τον τερματισμό του Α’ Παγκόσμιου Πόλεμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις περιπολίες που διεξάγουν οι ΗΠΑ με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες κυριαρχούν Κούρδοι μαχητές, και οι οποίες θα προκαλέσουν «σοβαρές, αρνητικές εξελίξεις» στα σύνορα.

Κλείσιμο
Οι περιπολίες αυτές στη βόρεια Συρία ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα με στόχο να αποφεύγονται οι συγκρούσεις μεταξύ τουρκικών στρατευμάτων και των Κούρδων μαχητών, τους οποίους στηρίζουν οι ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης