Νεοζηλανδός ερασιτέχνης ψαράς έσωσε ένα μωρό 18 μηνών στη θάλασσα, αφού το πέρασε... για κούκλα!

Νεοζηλανδός ερασιτέχνης ψαράς έσωσε ένα μωρό 18 μηνών στη θάλασσα, αφού το πέρασε... για κούκλα!

«Άπλωσα τα χέρια μου, το έπιασα από το μπράτσο και ακόμη και εκείνη την ώρα, πίστευα ότι ήταν μια κούκλα» δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο Γκας Χατ

fishing
Ένας ερασιτέχνης ψαράς στη Νέα Ζηλανδία έσωσε ένα αγοράκι ενάμιση έτους το οποίο το πέρασε για κούκλα όταν το είδε να επιπλέει στη θάλασσα, γράφουν οι τοπικές εφημερίδες.

"Νόμιζα ότι ήταν κούκλα", είπε ο Γκας Χατ στην εφημερίδα Whakatane Beacon, αναφερόμενος στο περιστατικό αυτό που έγινε την 26η Οκτωβρίου κοντά σε παραλία της Ακτής Πλέντι, στο Βόρειο Νησί, την ώρα που ετοιμαζόταν να αρχίσει το ψάρεμα.

"Άπλωσα τα χέρια μου, το έπιασα από το μπράτσο και ακόμη και εκείνη την ώρα, πίστευα ότι ήταν μια κούκλα", διηγήθηκε.

"Το πρόσωπό του ήταν σαν από πορσελάνη, με τα κοντά μαλλάκια του απλωμένα πάνω στο πρόσωπό του, αλλά έβγαλε μια κραυγούλα και είπα 'Ω Θεέ μου, είναι ένα μωρό και είναι ζωντανό'".

Το μωρό είχε ξεφύγει από την προσοχή των γονιών του που είχαν κατασκηνώσει σε κάμπινγκ κοντά στη θάλασσα. Αφού άνοιξε τη σκηνή την ώρα που οι γονείς του κοιμόντουσαν, έφυγε προς τη θάλασσα, όπου το παρέσυρε το ρεύμα.

Ο ήρωας ψαράς με τη σύζυγό του

psaras
Κλείσιμο


Ο Χατ είχε αποφασίσει εκείνη την ημέρα να ψαρέψει καμιά εκατοστή μέτρα πιο μακριά από εκεί που ψαρεύει συνήθως.

"Επέπλεε κανονικά. Αν δεν ήμουνα εκεί ή είχα πάει ένα λεπτό αργότερα, δεν θα το είχα δει", συνέχισε ο ψαράς. "Ήταν πολύ τυχερό, δεν ήταν η ώρα του να φύγει", πρόσθεσε.

Όταν ενημερώθηκαν, οι γονείς του μικρού έτρεξαν στην υποδοχή της κατασκήνωσης. Η μητέρα του, η Τζέσικα Γουάιτ, εξήγησε στον ενημερωτικό ιστότοπο Stuff, ότι ο γιος της "είχε μελανιάσει, ήταν παγωμένος και φαινόταν πιο μικρός απ'ό,τι συνήθως".

Ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης που είναι επιφορτισμένη με την προώθηση της ασφάλειας στα ποτάμια, τις λίμνες και τις παραλίες, Water Safety New Zealand, δήλωσε στο AFP ότι πρόκειται "περισσότερο για θαύμα" και κάλεσε τους γονείς να επαγρυπνούν.

Το 2017, επτά παιδιά προσχολικής ηλικίας πνίγηκαν, όπως και τρία παιδιά κάτω των πέντε ετών από την αρχή της φετινής χρονιάς. "Χρειάζεται λιγότερο από ένα λεπτό για να πνιγεί ένα παιδί", προειδοποίησε. Η ασφάλεια των μικρών "απαιτεί την προσοχή των ενηλίκων ανά πάσα ώρα και στιγμή".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης