Τουρκία: «Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να υπακούσουν στο διεθνές δίκαιο», λέει βουλευτής του CHP

Τουρκία: «Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να υπακούσουν στο διεθνές δίκαιο», λέει βουλευτής του CHP

"Οι ΗΠΑ παραβιάζουν την κυριαρχία χωρών και την ακεραιότητα των διεθνών οργανισμών", δήλωσε στους δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο ο Ozturk Yilmaz

1032739624
Ένα ανώτερο στέλεχος του κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι αμερικανικές κυρώσεις για το Ιράν θα είχαν καταστροφικές συνέπειες.

"Οι ΗΠΑ παραβιάζουν την κυριαρχία χωρών και την ακεραιότητα των διεθνών οργανισμών", δήλωσε στους δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο ο Ozturk Yilmaz, νομοθέτης του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

"Οι κυρώσεις που επιβάλλονται από τις ΗΠΑ στο Ιράν χωρίς να συμβουλευθούν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα έχουν καταστροφικό αποτέλεσμα".

Ο Γιλμάζ συνέχισε : "Οι ΗΠΑ έχουν δείξει για άλλη μια φορά ότι δεν θέλουν να υπακούσουν στο διεθνές δίκαιο."

Τον Μάιο, ο Τράμπ απέσυρε μονομερώς τη χώρα του από την πυρηνική συμφωνία του 2015 που υπεγράφη μεταξύ του Ιράν και της ομάδας των εθνών P5 + 1 - των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών: των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας, της Βρετανίας και της Γαλλίας, καθώς και της Γερμανίας.

Ανέφερε επίσης ότι θα επαναφέρει κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, οι οποίες άρθηκαν από τη συμφωνία με αντάλλαγμα αυστηρούς περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Οι ΗΠΑ τον Αύγουστο επανέφεραν τον πρώτο γύρο οικονομικών κυρώσεων στο Ιράν, που στοχεύουν κυρίως στον τραπεζικό τομέα της χώρας, ενώ η δεύτερη φάση των κυρώσεων, τέθηκε σήμερα σε ισχύ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης