Συρία: Οι ΗΠΑ έκαναν βομβαρδισμό με λευκό φώσφορο

Συρία: Οι ΗΠΑ έκαναν βομβαρδισμό με λευκό φώσφορο

Στις 3 Νοεμβρίου, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι 15 πολίτες σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε η συμμαχία υπό τις ΗΠΑ στην πόλη Χαζίν, στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, στη Συρία

syria
Αναφορές για χρήση χημικών όπλων κάνει το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA, που "δείχνει" ότι πίσω από αυτές βρίσκονται οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η συμμαχία υπό τις ΗΠΑ πραγματοποίησε βομβαρδισμούς στη Συρία χρησιμοποιώντας την απαγορευμένη ουσία του λευκού φωσφόρου, σύμφωνα με το πρακτορείο SANA.

Στις 3 Νοεμβρίου, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι 15 πολίτες σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε η συμμαχία υπό τις ΗΠΑ στην πόλη Χαζίν, στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, στη Συρία.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, η συμμαχία χρησιμοποίησε λευκό φώσφορο στις αεροπορικές επιδρομές.

«Η διεθνής συμμαχία χρησιμοποίησε βόμβες λευκού φωσφόρου που απαγορεύονται από τις διεθνείς συμβάσεις, κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιθέσεων στην περιοχή Νιού Μάρκετ στην Χαζίν στα ανατολικά της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ», μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο πηγές στην περιοχή.

Το SANA είχε μεταδώσει και παλιότερα για αεροπορικούς βομβαρδισμούς της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ με τα διεθνώς απαγορευμένα πυρομαχικά λευκού φωσφόρου.

Κλείσιμο
Η χρήση πυρομαχικών λευκού φωσφόρου απαγορεύεται με βάση το πρώτο συμπληρωματικό πρωτόκολλο του 1977 στις Συμβάσεις της Γενεύης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης