Την αποφυλάκιση των κρατούμενων Τατάρων της Κριμαίας, ζητά από τη Μόσχα ο Ερντογάν

Την αποφυλάκιση των κρατούμενων Τατάρων της Κριμαίας, ζητά από τη Μόσχα ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Άγκυρα δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας και είπε ότι η κρίση στην ανατολική Ουκρανία θα πρέπει να επιλυθεί εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου και μέσω διαπραγματεύσεων

aerghsret
Η Τουρκία έστειλε στη Μόσχα έναν κατάλογο με τα ονόματα φυλακισμένων Τατάρων της Κριμαίας, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι.

Αυτό δήλωσε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο στην Κωνσταντινούπολη.

"Νωρίτερα, ενημερωθήκαμε (για τη φυλάκιση) δύο αδελφών μας Τατάρων της Κριμαίας. Στείλαμε αυτήν την πληροφορία στη ρωσική πλευρά και αποφυλακίστηκαν. Τώρα λάβαμε μια μεγαλύτερη λίστα (κρατουμένων) και την παραδώσαμε αμέσω στη ρωσική πλευρά. Θα παρακολουθούμε την κατάσταση", είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Άγκυρα δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας και είπε ότι η κρίση στην ανατολική Ουκρανία θα πρέπει να επιλυθεί εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου και μέσω διαπραγματεύσεων.

Τον Οκτώβριο του 2017 ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε χάρη σε δύο ηγετικά στελέχη μιας οργάνωσης των Τατάρων της Κριμαίας που η Μόσχα τη χαρακτηρίζει "εξτρεμιστική".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης