Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Τραμπ για τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν

Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Τραμπ για τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν

«Ευχαριστώ πρόεδρε Τραμπ για αυτή την ιστορική πρωτοβουλία», ανέφερε ο Ισραηλινός

sdfjhedrth
Ο Βενιαμίν Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ για την απόφασή του να επιβάλλει εκ νέου τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, που είχαν αρθεί.

«Ευχαριστώ πρόεδρε Τραμπ για αυτή την ιστορική πρωτοβουλία. Οι κυρώσεις έρχονται στ' αλήθεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ. «Εδώ και χρόνια, απευθύνω εκκλήσεις προκειμένου οι κυρώσεις να επιβληθούν καθ' ολοκληρία σε βάρος του δολοφονικού ιρανικού καθεστώτος που απειλεί τον κόσμο ολόκληρο», συμπλήρωσε. «Οι συνέπειες των αρχικών κυρώσεων (που επέβαλε η Ουάσινγκτον) έχουν ήδη γίνει αισθητές, το ριάλ (το ιρανικό νόμισμα) πέφτει, η ιρανική οικονομία πλήττεται και τα αποτελέσματα είναι εμφανέστατα», είπε ακόμη.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα επιβληθούν εκ νέου οι «δρακόντειες» αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης. Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει ανακοινώσει ότι θα αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία, που είχαν υπογράψει τη συμφωνία του 2015, εξέφρασαν λύπη για την απόφαση της Ουάσινγκτον να επαναφέρει τις κυρώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης