Πέπλο μυστηρίου γύρω από τον διαστρικό αστεροειδή «Ουμουαμούα»

omoua

Οργιάζουν οι θεωρίες για την προέλευσή του

«Σπαζοκεφαλιά» για τους επιστήμονες αποτελεί η ύπαρξη ενός μυστηριώδους αστεροειδούς, ονόματι «Ουμουαμούα», που θεωρείται το πρώτο διαστρικό αντικείμενο που έχει εντοπιστεί ποτέ στο ηλιακό μας σύστημα.

Από πέρυσι έχει μπει στο μικροσκόπιο των ερευνητών κυρίως για τρία χαρακτηριστικά του: το περίεργο σχήμα του- μοιάζει με πούρο- την ανεξήγητη επιτάχυνσή του και την μετατόπιση της τροχιάς του.

Τον Οκτώβριο του 2017, ο «Ουμουαμούα» έκανε την παρθενική του εμφάνιση στα «ραντάρ» των επιστημόνων.Όταν οι επιστήμονες έλεγξαν τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από την έρευνα από το πέρασμά του, παρατήρησαν ότι το μυστηριώδες αντικείμενο ανέπτυξε ταχύτητα αντί να μειώσει. Οι ερευνητές τότε απέδωσαν την αύξηση ταχύτητας στην απελευθέρωση αερίου που ήταν παγιδευμένο ή παγωμένο στο εσωτερικό του αντικειμένου. Το ίδιο αντικείμενο αργότερα καταχωρήθηκε ως αστεροειδής.

Ωστόσο, η εξήγηση δεν έπεισε δύο επιστήμονες του Χάρβαρντ που αντέτειναν ότι, αν η απελευθέρωση αερίου ήταν ο λόγος της αύξησης ταχύτητας, τότε ο «Ουμουάμουα« θα έπρεπε να στροβιλιστεί και κάτι τέτοιο δεν παρατηρήθηκε.

Για τους αστρονόμους του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ ενδέχεται να είναι ένα γιγάντιο εξωγήινο ηλιακό "πανί" που έχει σταλεί για να αναζητήσει σημάδια ζωής, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Τα ηλιακά πανιά, όπως επισημαίνουν οι αστρονόμοι, στηρίζονται στο ηλιακό φως γα να προωθούν τα οχήματα στο χώρο.
Ο Σμούελ Μπιάλι, καθηγητής στο Ινστιτούτο Θεωρίας και Υπολογισμών του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ Σμιθσόνιαν και ο καθηγητή Άμπρααμ Λεμπ, διευθυντή του προαναφερόμενου Ινστιτούτου, επιχείρησαν να εξηγήσουν τους λόγους της περίεργης επιτάχυνσης του διαστρικού αστεροειδούς καταλήγοντας στην ακόλουθη θεωρία:ότι μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της ηλιακής ακτινοβολίας που σπρώχνει ένα γιγάντιο ηλιακό πανί.

«Λαμβάνοντας υπόψη την τεχνητή προέλευση, μια πιθανότητα είναι ο αστεροειδής «Ουμουαμούα» να είναι ένα πανί, που κινείται στον διαστρικό χώρο ως συντρίμμι από προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό», επισημαίνουν οι αστρονόμοι στη σχετική μελέτη τους.

«Εναλλακτικά, ένα άλλο σενάριο είναι ο «Ουμουαμούα» να είναι ένα πλήρως λειτουργικός εξερευνητής που έχει σταλεί σκόπιμα στη Γη από ένα εξωγήινο πολιτισμό».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Έτσι κάνει ο Καρανίκας όταν βλέπει τη Μενεγάκη...

Ωχ

τη κάτσαμε..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

radiation

Αυτή είναι η εικασία περιφερειακών ερευνητών, για έναν εκ των γιατρών που περιέθαλψαν θύματα της έκρηξης στη στατιωτική βάση έξω από το Αρχάνγκελσκ - Εντοπίστηκαν ίχνη του ισότοπου Καίσιο-137 στον μυικό ιστό του

iran__simaia

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε αργά το Σάββατο ότι το «αυτοαποκαλούμενο Ίδρυμα για την Υπεράσπιση των Δημοκρατιών (FDD) και ο διευθυντής του προστέθηκαν στον κατάλογο (των ατόμων και των οργανώσεων) εναντίον των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις» από το Ιράν