Ρώσος ΥΠΕΞ: Αν η Γεωργία μπει στο ΝΑΤΟ θα δημιουργήσουμε αμυντική ζώνη στο Σότσι

Ρώσος ΥΠΕΞ: Αν η Γεωργία μπει στο ΝΑΤΟ θα δημιουργήσουμε αμυντική ζώνη στο Σότσι

«Το μήκος των κοινών μας συνόρων είναι τεράστιο, δεν είναι καθόλου εξοπλισμένα τα σύνορα και θα πρέπει να τοποθετήσουμε κατά μήκος τους αμυντικά κλιμάκια και να στρέψουμε την αιχμή των αμυντικών μας όπλων και προς τον νότο», ανέφερε

pic
Αν η Γεωργία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τότε η Ρωσία θα αναγκαστεί να δημιουργήσει αμυντική ζώνη, σε μικρή απόσταση από το Σότσι.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πανευρωπαϊκής συνεργασίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αντρέι Κέλιν, σε συζήτηση εμπειρογνωμόνων που διοργάνωσε η Λέσχη «Valdai» με θέμα «Το μέλλον του ΝΑΤΟ και τα συμφέροντα της Ρωσίας».

«Θα αναγκασθούμε να δημιουργήσουμε μια αμυντική ζώνη κοντά στο Σότσι και να δαπανήσουμε κολοσσιαία ποσά για να αποτρέψουμε πιθανές ενέργειες εκ μέρους ενός εν δυνάμει εχθρού, αυτό είναι αναπόφευκτο», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι και η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα αποτελούσε σημαντικό στρατιωτικό και οικονομικό ζήτημα για τη Ρωσία.

«Το μήκος των κοινών μας συνόρων είναι τεράστιο, δεν είναι καθόλου εξοπλισμένα τα σύνορα και θα πρέπει να τοποθετήσουμε κατά μήκος τους αμυντικά κλιμάκια και να στρέψουμε την αιχμή των αμυντικών μας όπλων και προς τον νότο», ανέφερε.

Πάντως ο Ρώσος αξιωματούχος εκτίμησε ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται άμεση ένταξη της Ουκρανίας και της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ. «Εάν όμως οι δυτικοί μας εταίροι ακολουθήσουν τον δρόμο της έντασης, της περαιτέρω αντιπαράθεσης, τότε φυσικά, αυτό μπορεί να συμβεί και εμείς πρέπει να προετοιμαζόμαστε σοβαρά για ένα τέτοιο ενδεχόμενο», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης