Το μεγαλύτερο δώρο που μου έκανε ο Θεός είναι ότι είμαι ομοφυλόφιλος, λέει ο CEO της Apple

Το μεγαλύτερο δώρο που μου έκανε ο Θεός είναι ότι είμαι ομοφυλόφιλος, λέει ο CEO της Apple

«Αποφάσισα να το δηλώσω δημόσια γιατί άρχισα να λαμβάνω ιστορίες παιδιών που διάβαζαν στο διαδίκτυο ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Ηταν email και επιστολές παιδιών που έλεγαν ότι τα είχαν περιθωριοποιήσει, εκφοβίσει ή κακοποιήσει εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού τους», εξήγησε

ceo
Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, ο Τιμ Κουκ έγινε ο πρώτος CEO τεράστιας εταιρείας που δηλώνει δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος. Τώρα, δηλώνει χαρούμενος που το έκανε.

«Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό. Το ότι είμαι ομοφυλόφιλος είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου έχει κάνει ο Θεός», δήλωσε ο CEO της Apple σε συνέντευξη στην Κριστιάν Αμανπούρ, στο CNN.

«Αποφάσισα να το δηλώσω δημόσια γιατί άρχισα να λαμβάνω ιστορίες παιδιών που διάβαζαν στο διαδίκτυο ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Ηταν email και επιστολές παιδιών που έλεγαν ότι τα είχαν περιθωριοποιήσει, εκφοβίσει ή κακοποιήσει εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού τους», εξήγησε.

Ο Κουκ είπε πως είναι κλειστός άνθρωπος, αλλά τελικά αποφάσισε ότι φέρεται εγωιστικά παραμένοντας σιωπηλός για το θέμα και έκρινε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει ανθρώπους μιλώντας δημόσια για αυτό.

«Επρεπε να κάνω κάτι για εκείνους», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι ήθελε να δείξει στα ομοφυλόφιλα παιδιά ότι «μπορούν να είναι ομοφυλόφιλοι και να κάνουν κάποιες μεγάλες δουλειές».

Από την κίνησή του αυτή ωφελήθηκε και ο ίδιος, εξήγησε. «Εμαθα πώς είναι να είσαι μειοψηφία. Σου δίνει ένα επίπεδο ενσυναίσθησης για άλλους ανθρώπους που δεν είναι πλειοψηφία», ανέφερε, ενώ και τα άσχημα σχόλια που ακολούθησαν τον βοήθησαν να γίνει... σκληρόπετσος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης