Υπόθεση Κασόγκι: Έτοιμος να επιβάλλει «διεθνείς κυρώσεις» ο Μακρόν

Υπόθεση Κασόγκι: Έτοιμος να επιβάλλει «διεθνείς κυρώσεις» ο Μακρόν

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας αυτής, ο Γάλλος πρόεδρος «διατύπωσε τη βαθιά αγανάκτησή του μπροστά σε αυτό το έγκλημα και ζήτησε από τον βασιλιά να ριχθεί άπλετο φως στις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία» τονίζεται στο δελτίο τύπου του Ελιζέ

Macron
Η Γαλλία είναι έτοιμη να επιβάλει «διεθνείς κυρώσεις» σε βάρος των «δραστών» της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου κι επικριτή του Ριάντ Τζαμάλ Κασόγκι «σε συνεργασία με τους εταίρους της», ανακοίνωσε σήμερα το προεδρικό μέγαρο, έπειτα από την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε ο πρόεδρος Μακρόν με τον βασιλιά Σαλμάν.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας αυτής, ο Γάλλος πρόεδρος «διατύπωσε τη βαθιά αγανάκτησή του μπροστά σε αυτό το έγκλημα και ζήτησε από τον βασιλιά να ριχθεί άπλετο φως στις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία» τονίζεται στο δελτίο τύπου του Ελιζέ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν «υπενθύμισε στον Σαουδάραβα μονάρχη τη βασική προτεραιότητα που αποτελεί για τη Γαλλία η προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης, της ελευθεροτυπίας… Η Γαλλία δεν θα διστάσει να λάβει, σε συμφωνία με τους εταίρους της, διεθνείς κυρώσεις εναντίον των ενόχων» επισημαίνεται.

Στο μεταξύ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι «προέτρεψε» σήμερα τη Σαουδική Αραβία να συνεργαστεί στο πλαίσιο της τουρκικής έρευνας για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον βασιλιά Σαλμάν, γνωστοποίησε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι εξηγήσεις που δόθηκαν στερούνται αξιοπιστίας και παραμένει αναγκαίο να καθοριστεί με σαφήνεια τι συνέβη» σημείωσε μια εκπρόσωπος τύπου σε μια ανακοίνωση.

Η πρωθυπουργός «προέτρεψε τη Σαουδική Αραβία να συνεργαστεί με τους Τούρκους ερευνητές και να είναι διαφανής στην έκδοση των αποτελεσμάτων της».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης