Πενς: Θα ζητήσουμε απαντήσεις από την Σαουδική Αραβία για την δολοφονία Κασόγκι

Πενς: Θα ζητήσουμε απαντήσεις από την Σαουδική Αραβία για την δολοφονία Κασόγκι

Ο Πενς χαρακτήρισε την εξαφάνιση και τον θάνατο του Κασόγκι "επίθεση στον ελεύθερο και ανεξάρτητο Τύπο"

Mike-Pence-Korea
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θα ζητήσει απαντήσεις από τη Σαουδική Αραβία, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος υποστήριξε ότι ο φόνος του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη ήταν προμελετημένος.

"Ολόκληρος ο κόσμος σας παρακολουθεί. Οι Αμερικανοί θέλουν απαντήσεις και θα απαιτήσουμε να δοθούν γρήγορα αυτές οι απαντήσεις", προειδοποίησε ο Πενς μιλώντας σε ένα συνέδριο που οργάνωσε η εφημερίδα Washington Post. Ο Κασόγκι αρθρογραφούσε συχνά στην εφημερίδα αυτήν.

Ο Πενς χαρακτήρισε την εξαφάνιση και τον θάνατο του Κασόγκι "επίθεση στον ελεύθερο και ανεξάρτητο Τύπο". "Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να διαλευκάνουμε την υπόθεση", πρόσθεσε.

O Αμερικανός αντιπρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ βρίσκεται στην Τουρκία και εξετάζει τις αποδείξεις που έχουν συγκεντρωθεί. "Θα ακολουθήσουμε τα γεγονότα. Θα ζητήσουμε να θεωρηθούν υπεύθυνοι όσο ευθύνονται για αυτό", τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει δει κάποιες πληροφορίες που να συνδέουν τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας με την εξαφάνιση του Κασόγκι ο Πενς είπε ότι "δεν θέλει να μιλήσει" για ενδεχόμενα στοιχεία που έχει δει. "Όταν επιστρέψει η διευθύντρια της CIA θα ενημερώσει τον πρόεδρο, εμένα και όλη την ομάδα μας για το τι (πληροφορίες) έχουν συγκεντρώσει οι Τούρκοι. Θέλω να διαβεβαιώσω τον αμερικανικό λαό ότι θα το διαλευκάνουμε. Αυτός ο βάρβαρος φόνος ενός δημοσιογράφου, ενός αθώου ανθρώπου, ενός αντιφρονούντα, δεν θα μείνει αναπάντητος από την Αμερική και, ελπίζω, από τη διεθνή κοινότητα", κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης