Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο απειλεί τη Δημοκρατία, προειδοποιεί ο πρόεδρος των Εργατικών

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο απειλεί τη Δημοκρατία, προειδοποιεί ο πρόεδρος των Εργατικών

Ο Χαντάντ έκανε αυτές τις δηλώσεις την ώρα που μια δημοσκόπηση τον έφερνε να ηττάται με μεγάλη διαφορά στον δεύτερο γύρο των εκλογών

bols
Αν εκλεγεί ο Ζαιχ Μπολσονάρο θα απειλήσει την δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς στη Βραζιλία, προειδοποίησε ο Φερνάντο Χαντάντ.
Ο υποψήφιος του Κόμματος των Εργατικών τόνισε πως αν ο ακροδεξιός Μπολσονάρο κερδίσει τον δεύτερο γύρο των εκλογών, σκληροπυρηνικοί στρατιωτικοί θα απειλήσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη δημοκρατία της χώρας.

Ο Χαντάντ έκανε αυτές τις δηλώσεις την ώρα που μια δημοσκόπηση τον έφερνε να ηττάται με μεγάλη διαφορά στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Την Κυριακή ο Μπολσονάρο επανέλαβε την απειλή ότι «θα σβήσει από τον πολιτικό χάρτη» το Κόμμα των Εργαζομένων ενώ ο γιος του, Εντουάρντο, ανέβασε ένα βίντεο στο οποίοι δηλώνει πως το Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορούσε να διαλυθεί δια της βίας αν στερήσει από τον πατέρα του την εκλογική νίκη του.

«Αν ο Μπολσονάρου έχει το θάρρος να απειλεί τη δημοκρατία πριν από τις εκλογές, τι νομίζετε ότι θα κάνει αν κερδίσει;» διερωτήθηκε ο Χαντάντ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Σάο Πάουλο. «Είτε θα βάλουμε στην άκρη αυτή την απολυταρχική παράδοση που είχε ανέκαθεν η Βραζιλία είτε θα κινδυνεύσουμε, ακόμη και σωματικά, αν δεν προειδοποιήσουμε τη χώρα ότι η αντιπολίτευση, οι δικαστές και οι δημοσιογράφοι απειλούνται πριν καν κριθεί το αποτέλεσμα των εκλογών», πρόσθεσε.

Ο Μπολσονάρο, πρώην λοχαγός και βετεράνος γερουσιαστής, είναι γνωστός για τις ακραίες δηλώσεις του καθώς και για τα μισογυνικά και ομοφοβικά σχόλια που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Ο γιος του είναι επίσης μέλος του Κογκρέσου και επανεξελέγη στις εκλογές της 7ης Οκτωβρίου λαμβάνοντας τις περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλο πολιτικό της χώρας.

Κλείσιμο
Μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου MDA που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει ότι ο Μπολσονάρο προηγείται με ποσοστό 57% έναντι 43% για τον Χαντάντ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 95% των υποστηρικτών του ακροδεξιού υποψηφίου λέει ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει επιλογή και θα χρειαστεί για μεγάλη ανατροπή από τον Χαντάντ για να κερδίσει στον δεύτερο γύρο την προσεχή Κυριακή.

Μάλιστα την Κυριακή δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του Μπολσονάρο συγκεντρώθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας και οι συγκεντρώσεις αυτές θύμιζαν περισσότερο παράσταση νίκης παρά προεκλογικές μαζώξεις.

«Αυτή είναι μια σαφής ένδειξη ότι οι πολίτες ανησυχούν ειλικρινά για το μέλλον της Βραζιλίας και θέλουν κάποιον διαφορετικό από το PT στην προεδρία», είπε αργά χθες το βράδυ σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Μπολσονάρο.

Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης