Η Σαουδική Αραβία «ομολόγησε» ότι ο Κασόγκι είναι νεκρός: «Πέθανε σε συμπλοκή στο προξενείο»

Η Σαουδική Αραβία «ομολόγησε» ότι ο Κασόγκι είναι νεκρός: «Πέθανε σε συμπλοκή στο προξενείο»

Με καθυστέρηση 18 ημερών η Σαουδική Αραβία παραδέχθηκε ότι ο δημοσιογράφος είναι νεκρός - Ανακρίνονται 18 άτομα για το θάνατό μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του βασιλείου

kaso-mesa
Με μια δήλωση τα ξημερώματα του Σαββάτου το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας παραδέχθηκε μετά από 18 ημέρες ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι πέθανε μέσα στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Όπως υποστηρίζουν ο θάνατός του επήλθε όταν ο δημοσιογράφος της Washington Post συνάντησε κάποια πρόσωπα μέσα στο προξενείο και ξεκίνησε ένας «καυγάς» που είχε σαν συνέπεια τον θάνατό του.

Στην ίδια δήλωση έγινε γνωστό ότι απολύθηκε ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του βασιλείου στρατηγός Αχμέντ Αλ Ασίρι και ο ανώτερος νομικός σύμβουλος Σαούντ Αλ Κατάνι.

Ο δημόσιος κατήγορος του κράτους που διάβασε την δήλωση στην τηλεόραση υπογράμμισε ότι έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται για την υπόθεση 18 άτομα, όλα υπήκοοι της Σαουδικής Αραβίας.
Κλείσιμο

Για την διερεύνηση της υπόθεσης συστάθηκε ειδική επιτροπή που θα έχει ένα μήνα για να παραδώσει την έκθεσή της και τα μέλη της απαρτίζονται από αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, του υπουργείου εξωτερικών και του υπουργείου εσωτερικών.

Τέλος ανατέθηκε στον διάδοχο του θρόνου η αναδιοργάνωση των μυστικών υπηρεσιών του βασιλείου, οι αρχηγοί του οποίου διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους μέχρι σήμερα ότι δεν ήξεραν τίποτε για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης