Φαγητό, ξύλα κι ένα... αυτοκίνητο μετέφερε ελικόπτερο σε δύο αποκλεισμένα χωριά των Άλπεων

gdf

Οι κάτοικοι των δύο μικρών χωριών αποκόπηκαν από τον υπόλοιπο κόσμο, λόγω κατολίσθησης τον Απρίλιο -Η κατασκευή ενός νέου δρόμου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2019

Στις γαλλικές Άλπεις, σε μεγάλο υψόμετρο, ένα ελικόπτερο μεταφέρει φαγητό, ξύλα αλλά και ένα… αυτοκίνητο Renault Twingo για τους κατοίκους δύο μικρών χωριών που αποκόπηκαν από τον υπόλοιπο κόσμο έπειτα από κατολίσθηση βράχων που συνέβη πριν από μήνες, τον Απρίλιο.

Ένας τεράστιος όγκος από χώμα και πέτρες και μια βαθιά χαράδρα που σχηματίστηκε στην πλαγιά είναι ό,τι απέμεινε από τον μοναδικό δρόμο προς τα χωριουδάκια Μπερούλ και Σεν Σαμπίν, με αποτέλεσμα οι συνολικά 45 κάτοικοι να αναγκάζονται να περπατήσουν από τη δουλειά τους μέσα από το δάσος με το δείπνο τους στα σακίδια πλάτης τους.

Χθες Πέμπτη νοίκιασαν ελικόπτερο για να επιστρέψουν το οποίο πήγε κι ήρθε 17 φορές προκειμένου να μεταφέρει τις βαρύτερες προμήθειες κατά μήκος της κοιλάδας. Τα 2/3 από το κόστος των 3000 ευρώ τα κατέβαλαν οι κάτοικοι, ενώ το υπόλοιπο ποσό το πλήρωσαν οι τοπικές αρχές.

Η κατασκευή ενός νέου δρόμου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2019 αλλά τότε θα είναι αργά για κάποιους στο χωριό. Ένας ηλικιωμένος κάτοικος και ένας γιατρός που αναρρώνει από εγχείριση στο γόνατο ήδη μεταφέρθηκαν σε άλλη περιοχή.

«Δεν είμαστε ασφαλείς στην καθημερινότητά μας, δεν έχουμε ανέσεις στον τρόπο ζωής μας και μας καταβάλει ένα αίσθημα του "τι άλλο θα ακολουθήσει;"» δήλωσε η κάτοικος Φλοράνς Σεμπίγε.

Η ζωγράφος εξήγησε ότι χρειάστηκε να προσαρμοστεί στις δύσκολες συνθήκες, για παράδειγμα έκοψε τα πράσινα λαχανικά από τη διατροφή της και αποποιήθηκε το πετρέλαιο θέρμανσης, διότι οι αερομεταφορές με το ελικόπτερο στοιχίζουν πολύ.

Άλλοι συγχωριανοί της ανησυχούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τους χειμερινούς μήνες καθώς θα προσπαθούν να διασχίσουν τα δύσβατα και θεοσκότεινα μονοπάτια του δάσους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

BREXITB

Την δημοσκόπηση διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Populus ανάμεσα σε 2.000 ερωτηθέντες με το ερώτημα αν θα ήταν περισσότερο ή λιγότερο πιθανό να ψηφίσουν τους Εργατικούς αν «το κόμμα δεσμευόταν να σταματήσει το Brexit»

Yellow-Vests-1

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν ήδη να συγκεντρώνονται στα Ηλύσια Πεδία και στην Πλατεία των Απομάχων κοντά στην Εθνοσυνέλευση και στον Πύργο του Άιφελ και αναμένεται να αυξηθούν στη διάρκεια της ημέρας