Γαλλία: 15 χρόνια σε ψυχολόγο για τον βιασμό τριών ασθενών του

Γαλλία: 15 χρόνια σε ψυχολόγο για τον βιασμό τριών ασθενών του

Ο Μορίς Μουλέ είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως το 2009 και του είχε απαγορευτεί να ασκεί το επάγγελμα

france_court
Ένας ψυχολόγος που κατηγορήθηκε από τρεις ασθενείς του για βιασμό, ενώ του είχε ήδη απαγορευτεί να ασκεί το επάγγελμά του μετά από πολλές καταδίκες για παρόμοιες υποθέσεις, καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 15 ετών από το Εφετείο της Ιβελίν.

Ο Μορίς Μουλέ, που ακολουθούσε τη μέθοδο της Σωματικής Ψυχοθεραπείας, κρίθηκε ένοχος για "βιασμό που διαπράττεται από πρόσωπο που καταχράται την εξουσία του" σε βάρος τριών γυναικών ηλικίας σήμερα 30, 33 και 53 ετών. Το δικαστήριο επέβαλε στον 71χρονο ψυχολόγο την ποινή που είχε προτείνει ο εισαγγελέας. Πρωτοδίκως, το 2017, ο Μουλέ είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 17 ετών.

Ο ψυχολόγος είχε καταδικαστεί το 2009 σε φυλάκιση πέντε ετών για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης και του είχε απαγορευτεί να ασκεί το επάγγελμα. Είχε ήδη βεβαρημένο ποινικό μητρώο: μια καταδίκη 12 ετών κάθειρξης το 1996 για βιασμό. Το 2014 καταδικάστηκε και πάλι, αυτή τη φορά σε φυλάκιση τριών ετών, για σεξουαλική επίθεση.

Όλα τα θύματά του ήταν ασθενείς τις οποίες δεχόταν στο γραφείο του, στο Μπουργκ-λα-Ρεν.

Ο 71χρονος παραδέχτηκε ότι οι χειρονομίες του ήταν "ανάρμοστες". "Αλλά εκείνη την εποχή δεν το γνώριζα. Λυπάμαι, ζητώ πραγματικά συγγνώμη", πρόσθεσε.

Δύο από τα θύματα περιέγραψαν στο δικαστήριο ότι στο πλαίσιο της "θεραπείας" τους ο Μουλέ τις υποχρέωνε να γδυθούν και τις χάιδευε. Κατά τη διάρκεια της δίκης του ο πρώην θεραπευτής δικαιολογήθηκε υποστηρίζοντας ότι όταν ήταν παιδί είχε αιμομικτική σχέση με την αλκοολική μητέρα του, χωρίς να επεκταθεί περισσότερο.

Κλείσιμο
Οι δοσοληψίες του Μουλέ με τη δικαιοσύνη δεν θα τελειώσουν εδώ: τον Αύγουστο διατάχθηκε και πάλι έρευνα σε βάρος του αφού άλλη μία πρώην ασθενής του τον κατήγγειλε για σεξουαλική επίθεση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης