Υπόθεση Κασόγκι: Δεν έχουμε δώσει σε κανέναν ηχογραφήσεις, δηλώνει ο Τσαβούσογλου

Υπόθεση Κασόγκι: Δεν έχουμε δώσει σε κανέναν ηχογραφήσεις, δηλώνει ο Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών διαψεύδει τις πληροφορίες ότι η Άγκυρα έδωσε ηχογράφηση της δολοφονίας του αντιφρονούντα Σαουδάραβα δημοσιογράφου στις Ηνωμένες Πολιτείες

mevlout
Η Τουρκία δεν έχει μοιραστεί οποιεσδήποτε ηχογραφήσεις με οποιονδήποτε, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έπειτα από πληροφορίες ότι η Άγκυρα έδωσε μια ηχογράφηση της δολοφονίας ενός αντιφρονούντα Σαουδάραβα δημοσιογράφου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν τίθεται θέμα για την Τουρκία να παράσχει οποιαδήποτε ηχητική καταγραφή στον Πομπέο ή σε οποιονδήποτε άλλον Αμερικανό αξιωματούχο», δήλωσε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσαβούσογλου δύο ημέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, το σχόλιο αυτό έκανε ο Τσαβούσογλου, που επισκέπτεται την Αλβανία. Ο υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης στους δημοσιογράφους πως η Τουρκία έχει στοιχεία και πληροφορίες από την έρευνά της για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου.

Η Σαουδική Αραβία αρνείται τους ισχυρισμούς Τούρκων αξιωματούχων σύμφωνα με τους οποίους ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και το πτώμα του απομακρύνθηκε από εκεί. Η εξαφάνιση και ο πιθανός θάνατός του έχουν προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και ένταση στις σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ευρωπαϊκές χώρες.


Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης