Νικαράγουα: 14 άνθρωποι νεκροί τις αρχές Οκτωβρίου λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων

Νικαράγουα: 14 άνθρωποι νεκροί τις αρχές Οκτωβρίου λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων

Πέντε ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη όταν παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά - Τεράστιες ζημιές από τις πλημμύρες σε 1.412 σπίτια, ενώ 9 από αυτά καταστράφηκαν ολοσχερώς

nicaragua-ena
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη στη Νικαράγουα, όταν παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά προσπαθώντας «απερίσκεπτα» να περάσουν ποτάμια και ρέματα που έχουν φουσκώσει εξαιτίας των συνεχιζόμενων σφοδρών βροχοπτώσεων, ανακοίνωσε η προεδρία της χώρας, γεγονός που αύξησε στους 14 νεκρούς τον αριθμό των θυμάτων από τις αρχές του μήνα.

Καταρρακτώδεις βροχές εκδηλώνονται από τη Δευτέρα στη χώρα και τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές ημέρες ακόμη, λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού.

Την Τρίτη κηρύχθηκε «κόκκινος συναγερμός», το υψηλότερο επίπεδο επαγρύπνησης, στις οκτώ από τις 17 επαρχίες της Νικαράγουας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, της Μανάγκουας, όμως παρά τα έκτακτα μέτρα, έχασαν τη ζωή τους ακόμη δέκα άνθρωποι.

«Συνιστούμε μεγάλη προσοχή» στους πολίτες που κινούνται κοντά σε ποτάμια ή ρέματα όπου η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει «για να αποφευχθούν νέα θύματα», νουθέτησε η αντιπρόεδρος της Νικαράγουας Ροσάριο Μουρίγιο, μιλώντας σε κρατικά ΜΜΕ.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, εξαιτίας των βροχών που προκάλεσε μια τροπική ύφεση. Αφού πέρασε την Καραϊβική, το φαινόμενο ενισχύθηκε και μετατράπηκε στον κυκλώνα Μάικλ, Κατηγορίας 4, που προκάλεσε δεκάδες θύματα και εκτεταμένες καταστροφές σε Πολιτείες των νότιων ΗΠΑ.

Οι αρχές της Νικαράγουας ενημέρωσαν ότι πλημμύρισαν ή υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες 1.412 σπίτια, 9 από τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης