Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ανοιχτός να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ανοιχτός να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα – Το βορειοκορεατικό καθεστώς πραγματοποιεί διώξεις κατά Χριστιανών

pope_francis__2_
Ανοιχτός στο να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, μετά την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Κιμ Γιονγκ Ουν δια του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε ιν, που βρέθηκε σήμερα στο Βατικαν΄.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι είναι πιθανό να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Πιονγκγιάνγκ, μία από τις χειρότερες χώρες όσον αφορά στις διώξεις Χριστιανών, κι ενώ πολλοί απ' αυτούς έχουν φυλακιστεί σε στρατόπεδα εργασίας.

Την πρόσκληση μετέφερε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, που είναι καθολικός, σε ιδιωτική συνάντηση με τον Πάπα.

Ο Μουν «μετέφερε την επιθυμία του Κιμ για μια παπική επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα», ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο του Μουν Τζε ιν, που διευκρ΄νισε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει επίσημη πρόσκληση απευθείας από το βορειοκορεατικό καθεστώς.

«Εάν η πρόσκληση έρθει, θα απαντήσω σίγουρα σε αυτή και πιθανόν θα πάω» φέρεται ότι απάντησε ο Πάπας, σύμφωνα με τη Νότια Κορέα.

Εφόσον κάτι τέτοιο υλοποιηθεί, θα είναι η πρώτη παπική επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα από την ίδρυσή της, το 1948.

Κλείσιμο
Η πρόσκληση εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Κιμ Γιονγκ Ουν να αλλάξει την εικόνα του εκκεντρικού και επικίνδυνου ηγέτη ενός κράτους παρία σε ένα παίκτη στο παγκόσμιο διπλωματικό σκηνικό.

Η Βόρεια Κορέα πρώτη στις διώξεις Χριστιανών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης