Μεντβέντεφ: Στο ναδίρ οι σχέσεις Ρωσίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μεντβέντεφ: Στο ναδίρ οι σχέσεις Ρωσίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Λανθασμένη προσέγγιση» η επιβολή κυρώσεων, «...δεν είμαστε εμείς που ευθυνόμαστε για την επιδείνωση στις σχέσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας και άμεσος συνεργάτης του Βλάντιμιρ Πούτιν

med
Ουκρανία, ΝΑΤΟ, υπόθεση Σκριπάλ... Τρεις άξονες που αποτέλεσαν την αφορμή για την επιβολή κυρώσεων από τις Βρυξέλλες στη Μόσχα και οδήγησαν τις σχέσεις των δύο πλευρών στο χειρότερο σημείο τους.

Το αυτό παραδέχθηκε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο euronews, λίγες ώρες πριν ταξιδέψει στην πρωτεύουσα του Βελγίου και έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ευρασιατική Σύνοδο (ASEM).

Ο κ. Μεντβέντεφ αποκάλυψε ότι ο διάλογος με ορισμένες χώρες της Ευρώπης έχει διακοπεί τελείως, κάτι που σημαίνει ότι η κατάσταση έχει περιέλθει στο ένα βήμα πριν τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων σε επίσημο επίπεδο.

«Αν μελετήσουμε τις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ας το παραδεχτούμε, περνούν δύσκολη φάση. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα βιαστικών αποφάσεων που ελήφθησαν από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και θεωρώ ότι αυτοί που πληρώνουν το κόστος αυτών των αποφάσεων είναι οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλω να τονίσω και πάλι ότι δεν είμαστε εμείς που ευθυνόμαστε για την επιδείνωση στις σχέσεις», τόνισε χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέσα από το πρίσμα της Ρωσίας.

Χαρακτήρισε, δε, τις κυρώσεις των δυτικών χωρών σε βάρος της Ρωσίας ως «λανθασμένη προσέγγιση» και υποστήριξε ότι δεν επηρεάζουν αρνητικά μόνο τις ρωσικές επιχειρήσεις, αλλά και τις ευρωπαϊκές, κάτι που συνεπάγεται την απώλεια σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας στη Γηραιά Ήπειρο.

«Οι κυρώσεις είναι μια άκρως αντιπαραγωγική ιδέα. Και οι κυρώσεις σε βάρος του τραπεζικού τομέα είναι, στην ουσία, κήρυξη εμπορικού πολέμου. Είναι οι σκληρότερες κυρώσεις. Χωρίς αμφιβολία, όμως, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την πίεση αυτή. Δεν αμφιβάλλουμε ότι η οικονομία μας μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε μορφή πίεσης. Το μόνο ερώτημα είναι γιατί κάποιος να το θέλει αυτό. Είναι κάτι που τείνει να ταράζει τις διεθνείς ισορροπίες και την οικονομική τάξη σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε σχετικά.

Κλείσιμο
Σχολιάζοντας όσα κυκλοφορούν στα διεθνή ΜΜΕ αναφορικά με τη... φιλορωσική διάθεση του Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε πως ο Αμερικανός πρόεδρος επί της ουσίας δεν έχει πράξει κάτι που να αποδεικνύει του λόγου το αληθές, βελτιώνοντας τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης