Αφγανιστάν: Νεκρός υποψήφιος βουλευτής από βομβιστική επίθεση στο εκλογικό του γραφείο

Αφγανιστάν: Νεκρός υποψήφιος βουλευτής από βομβιστική επίθεση στο εκλογικό του γραφείο

Επτά ακόμη άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας, για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταλιμπάν - Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από την καρέκλα του πολιτικού

afganos-politikos
Ένας Αφγανός που ήταν υποψήφιος στις εκλογές του κοινοβουλίου σκοτώθηκε σήμερα, από έκρηξη που έγινε στο γραφείο του, στην επαρχία Χελμάντ που βρίσκεται στα νότια του Αφγανιστάν, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Την ευθύνη για την επίθεση, από την οποία τραυματίστηκαν ακόμη επτά άνθρωποι, ανέλαβε η οργάνωση των Ταλιμπάν λίγη ώρα μετά το συμβάν.

Στο μήνυμά της για την ανάληψη ευθύνης, η τρομοκρατική οργάνωση κάλεσε τους δασκάλους και διευθυντές των σχολείων σε ολόκληρο το Αφγανιστάν, όχι μόνο να απέχουν από τις επερχόμενες εκλογές αλλά και να εμποδίσουν να χρησιμοποιηθούν τα σχολεία ως εκλογικά κέντρα, διαφορετικά θα ακολουθήσει αιματοκύλισμα. 

Ο Αμπντούλ Τζαμπάρ Καχραμάν, που σκοτώθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος είχε τοποθετηθεί κάτω από την καρέκλα του, προετοιμαζόταν για να λάβει μέρος στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Σαββάτου και ήταν μία από τις ισχυρές φωνές υπέρ της ενίσχυσης της δημοκρατίας στο Αφγανιστάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης