Η Τουρκία αγοράζει νέα drone

Η Τουρκία αγοράζει νέα drone

Η εταιρία TAI εξασφάλισε συμβόλαιο για την παραγωγή και προμήθεια στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις 22 νέων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) τύπου Anka

2345634
Παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα, ο Ερντογάν ελπίζει μετά απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον, να αλλάζει το κλίμα με τις ΗΠΑ και κάνει νέα ανοίγματα αγοράζοντας 22 νέα drones τύπου Anka από την Turkish Aerospace Industries.

Η εταιρία TAI εξασφάλισε συμβόλαιο για την παραγωγή και προμήθεια στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις 22 νέων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) τύπου Anka.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας οι παραδόσεις των νέων drones από την TAI προγραμματίζονται για το 2019.

Από τα 22 νέα drones, τα 16 θα είναι τύπου Anka-S με την δυνατότητα να έχουν δορυφορικές επικοινωνίες και τα υπόλοιπα 6 θα είναι τα οπλισμένα Anka-B. Όλα θα είναι εξοπλισμένα με τον ηλεκτρο-οπτικό/υπέρυθρο αισθητήρα CATS HD της Aselsan.

Τα ANKA μπορούν να παρέχουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, μέρα και νύχτα. Τα ΑΝΚΑ επίσης έχουν ωφέλιμο φορτίου 200 κιλών, μπορούν να πετούν σε ύψος 30,000 ποδών και μπορούν να λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας έχουν στο οπλοστάσιο τους επί του παρόντος οκτώ UAV Anka-S, ενώ άλλα δύο πρόκειται να παραδοθούν πριν από το τέλος του έτους εκπληρώνοντας μια προηγούμενη παραγγελία.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξ, η TAI, την 1η Οκτωβρίου, παρέδωσε το πρώτο εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Hurkus-B για επιχειρησιακές δοκιμές στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, ενώ αναμένεται να παραδώσει άλλα 15 εκπαιδευτικά αεροσκάφη το επόμενο έτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης