Ιταλία: Ο Σαλβίνι διώχνει τους μετανάστες από το χωριό Ριάτσε της Καλαβρίας

Ιταλία: Ο Σαλβίνι διώχνει τους μετανάστες από το χωριό Ριάτσε της Καλαβρίας

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο δήμαρχος Μίμο Λουκάνο, ο οποίος πρωτοστάτησε στιςς κινητοποιήσεις για τη διατήρηση του μοντέλου-προτύπου ένταξης προσφύγων

salvini
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ενέκρινε απόφαση βάσει της οποίας θα πρέπει να απομακρυνθούν όλοι οι μετανάστες και πρόσφυγες από το χωριό Ριάτσε της Καλαβρίας.

Πρόκειται για χωριό που θεωρείται πρότυπο για την ένταξη των μεταναστών και προσφύγων στην τοπική κοινωνία του, ο δήμαρχος του οποίου, όμως, Μίμο Λουκάνο, έλαβε κλήση σε απολογία για διευκόλυνση της παράτυπης μετανάστευσης.

Τις περασμένες ημέρες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πήραν μέρος σε κινητοποιήσεις προς υπεράσπιση του Λουκάνο, θεωρώντας τις πράξεις του αποτέλεσμα μιας ηθικά επιβεβλημένης κοινωνικής ανυπακοής.

"Θελούν να διαλύσουν το μοντελο του Ριάτσε. Δεχόμαστε πυρά αλλά θα προσφύγουμε στα τοπικά δικαστήρια", δήλωσε ο Μίμο Λουκάνο, ο οποίος είναι σε κατ'οίκον περιορισμό.

Την πετυχημένη ένταξη των μεταναστών στο Ριάτσε υπερασπίσθηκε και ο πρόεδρος της περιφέρειας της Καλαβρίας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν κατανοεί για ποιό λόγο ελήφθη η απόφαση απομάκρυνσής και μεταφοράς τους σε άλλες περιοχές της Ιταλίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης